Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjali na antraks

Sumnjivi paket pun praha pronađen u Velikoj džamiji u Bruxellesu

velika džamija, bruxelles
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.11.2015.
u 15:52

"Pronađen je paket na ulazu u džamiju i u njemu prah", rekla je jedna glasnogovornica vatrogasaca i dodala da poduzimaju sve preventivne mjere zbog mogućnosti da se radi o antraksu

Veliku džamiju u Bruxellesu okružila je policija sredinom dana nakon što je pronađen sumnjiv paket u kojem se nalazi prah, a jedanaest osoba je preventivno dekontaminirano, doznaje se od vatrogasaca.

"Pronađen je paket na ulazu u džamiju i u njemu prah", rekla je jedna glasnogovornica vatrogasaca i dodala da poduzimaju sve preventivne mjere zbog mogućnosti da se radi o antraksu.

Velika džamija kojom upravlja Saudijska Arabija nalazi se nedaleko sjedišta Europske komisije i Europskog vijeća.  Dvije prostorije su izolirane i 11 osoba je dekontaminirano iz mjera predostrožnosti. Radi se o 9 vjernika i dvojici policajca koji su prvi intervenirali. Prebačeni su bolnicu na preglede.

Jedan je vjernik rekao da je "razgovorao s osobljem džamije i da mu je rečeno da je imam našao paket".

I druge džamije regije glavnog grada Belgije su primile prijetnje, posebice džamija u Molenbeek-Saint-Jean, kojoj su početkom tjedna stigle prijetnje smrću upućene muslimanskoj zajednici s potpisom "kršćanske države".

U Bruxellesu je od subote na snazi najviši stupanj izvanrednog stanja zbog terorističke prijetnje, ali od srijede su otvorene škole i metro vozi. U gradu su raspoređene brojne policijske postrojbe.

>> Stupanj uzbune za Bruxelles na najvišoj razini zbog opasnosti napada poput onih u Parizu

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar d-ano
d-ano
18:47 26.11.2015.

koliko je crkvi sruseno u turskoj,,,,,i arapskim zemljama ,,,,koliko su ih dozvolili da s e izgradi,,,,,.................procedura za gradnju crkve u turskoj je nemoguca,,,,,,,ne moze se ispunit ,,,,a mi da tooleliramo njihove djamije,,,,,,,,,,,,,,,,o njihove djamije,,,,,,,,,,,,,,,,

DU
Deleted user
16:46 26.11.2015.

Pazite ovo: "Velika džamija kojom upravlja Saudijska Arabija ..." Kako moze jednim religionznim objektom "vladati" jedna strana zemlja???

J4
j4y6w8
18:31 26.11.2015.

Saudijska Arabija s Erdoganom marljivo radi na islamizaciji Europe.Izmedu ostaloga grade dzamije po eu drzavama koje su legla radikalnih terorista.To je svima jasno osim Merkelici koja zeli Turke u eu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije