Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gari Kasparov:

'Sumnjam da naručitelj ubojstva Nemcova dolazi iz Putinova okruženja'

Gari Kasparov
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/8
01.03.2015.
u 13:24

- Ubojstvo Nemcova bilo je ritualno - kazao je proslavljeni šahist.

Šahovski velikan Gari Kasparov rekao je za HRT kako sumnja da se naručitelj atentata na ruskog oporbenog političara Borisa Nemcova "nalazi u Putinovu okruženju, u nekom od kremaljskih tornjeva".

- Većina naših kolega ili je završila u zatvoru, ili je, poput mene, bila prinuđena emigrirati. Boris je ostao možda i jedini lider oporbe koji se nastavljao boriti - rekao je Kasparov koji već dvije godine ne živi u Rusiji.

- Ubojstvo Nemcova bilo je ritualno. Počinili su ga pod samim Kremljem. Takvo što mogu si dopustiti samo oni koji su uvjereni da ih ne može sustići kazna - kazao je Kasparov koji neće ići na pokop Borisa Nemcova.

- Iako bih želio doći i odati počast prijatelju, ali mislim da ni on to ne bi odobrio. I prije me upozoravao da bih, ako se vratim, teško više ikad napustio Rusiju - zaključio je Kasparov.

>>Veliki marš u centru Moskve: Tisuće oplakuju oporbenog lidera Nemcova

>>'Nemcov je ubijen jer je planirao otkriti dokaze da je Rusija umiješana u sukobe u Ukrajini'

>>Tko je Ana Durickaja? Posljednja je vidjela Nemcova živog

Komentara 55

BF
brkonja fra brkati
14:02 01.03.2015.

Još jedna khazarska moralna nakaza,koja govori u ime naroda,čiji nije član.

RA
Rangostar
13:56 01.03.2015.

Daj Gari reci nešto kako prodje Boby Fisher koji je kritizirao Amričku vanjsku politiku. Znaš li gdje mu je grob i kako je umro ali kao obično tko god kritizira Amere ili je neki excentrik ili konspirator.

KI
Kissinger
15:44 01.03.2015.

gdje se ovaj skriva-gdje kličko -gdje sakašvili..............gdje hodorkovski.svaki "zbrisal"sa 1ooo ooo ooo ooo $.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije