Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalifornija

Sukob na Trumpovu skupu, 13 uhićenih 18 ozlijeđenih

Sukob na Trumpovu skupu
Foto: Reuters
1/8
28.05.2016.
u 09:15

Skupine pristaša i protivnika Trumpa sukobile su se u napetom ozračju, a razdvajalo ih je više desetaka policajaca u interventnim uniformama.

Tisuće pristaša i protivnika Donalda Trumpa sukobilo se u petak u napetom ozračju u Kaliforniji prilikom dva govora republikanskog kandidata za predizbore za američkog predsjednika, s najmanje 13 uhićenih.

Glasnogovornik policije kazao je da je došlo do 12 uhićenja u San Diegu, na jugozapadu SAD-a, većinom osoba koje su preskakale prepreke. Još je jedna osoba privedena ranije u petak u Fresnu, u središnjem dijelu Kalifornije.

Prema njemačkoj novinskoj agenciji dpa 18 osoba potražilo je nakon sukoba liječničku pomoć zbog ozljeda. Po lokalnom tisku, Trumpov govor u San Diegu, gradu smještenom na meksičkoj granici, prekinuli su nakratko prosvjednici protjerani iz konvencijskog centra gdje se odvijao događaj.

Skupine pristaša i protivnika Trumpa sukobile su se u napetom ozračju, a razdvajalo ih je više desetaka policajaca u interventnim uniformama. Neki su bacali boce s vodom i kamenje.

Nakon Trumpova govora, policija je naredila prosvjednicima da se raziđu, ocijenivši da se radi o ilegalnom okupljanju, ali puno ih je ostalo na licu mjesta.

Foto: REUTERS

U Kaliforniji republikanski predizbori koje je de facto već osvojio Trump, održat će se 7. lipnja.

Po anketama, razlika između republikanskog kandidata i favoritkinje demokratskih predizbora Hillary Clinton smanjila se i trenutno je vrlo mala.

>> Trump osigurao dovoljno zastupnika za nominaciju

Komentara 7

DU
Deleted user
10:20 28.05.2016.

Opet ljevičari koji inače šire samo toleranciju i ljubav rade nerede na cestama i pokušavaju pubijati neistomišljenike!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije