Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMAKNUt sat

'Sudnji dan' doći će tri minute ranije!

sat sudnjeg dana
Foto: Reuters Screenshot
1/4
23.01.2015.
u 18:16

Sat sudnjeg dana upozorava nas da se približava kataklizma koju bi moglo izazvati globalno zatopljenje

"Sat sudnjeg dana" kojeg su 1947. godine kreirali znanstvenici koji su stvorili prvu atomsku bombu pomaknut je jučer na tri minute do ponoći da bi se upozorilo na približavanje kataklizmi koja prijeti uslijed globalnog zatopljenja te proliferacije i modernizacije nuklearnog oružja.

USA Today podsjeća da satom danas upravlja grupa atomskih stručnjaka u SAD-u. Oni upozoravaju da je svijet danas bliže samouništenju negoli ikad.

- Vjerojatnost globalne katastrofe je izrazito velika. Toliko o kraju civilizacije kakvu poznajemo - komentirala je događaj Kennette Benedict, direktorica i publicistkinja magazina Bulletin of the Atomic Scientist.

Još do 1984. godine, odnosno od Hladnoga rata, sat nije bio ovako blizu ponoći. Najviše joj se približio, i to na samo dvije minute, 1953. godine kada je testirana prva hidrogenska bomba. Najdalje se nalazio na udaljenosti od 17. minuta 1991.godine.

>>Sudnji dan – prvi nezavisni festival kreativnih komunikacija

>>Prijeti ekonomska kataklizma jer bi slom eura koštao 19.000 mlrd. eura

Komentara 9

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
18:20 23.01.2015.

U Hrvatsku je već stigao prije tri godine.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:21 23.01.2015.

Smak svijeta? U Hrvatistanu je već bio! Carry on!

BA
bakulušić
18:27 23.01.2015.

Ima li to veze sa Kukuruku-koalicijom ili sa "švicarcom"? Inače,dobro je pokajati se barem dva dana prije sudnjeg dana. Ovi "koji ne mrze" ne moraju. Njima je sve oprošteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije