Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška nesreća u Bavarskoj

Najmanje 9 poginulo, 100 ozlijeđenih u sudaru vlakova: 'Ovo je veliki šok'

vlak Njemačka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
09.02.2016.
u 14:36

Frontalni sudar dvaju putničkih vlakova dogodio se na pruzi blizu Bad Aiblinga oko 60 kilometara jugoistočno od Münchena.

Najmanje devet osoba je poginulo, a više od 100 ih je ozlijeđeno, od kojih 50 teško, u sudaru dvaju putničkih vlakova u njemačkoj pokrajini Bavarskoj, piše BBC. 

Frontalni sudar dvaju putničkih vlakova dogodio se na pruzi blizu Bad Aiblinga oko 60 kilometara jugoistočno od Münchena. Oba vlaka nakon sudara iskočila su iz tračnica. Policija je napisala na Twitteru da je 9 osoba poginulo, a 100 ih je ozlijeđeno, od čega 50 teže. Strojovođe iz oba vlaka poginuli su u sudaru.  – Nesreća je veliki šok za nas – kazao je vlasnik željezničke kompanije Bayerische Oberlandbahn Bernd Rosenbusch te dodao da čine sve kako bi pomogli putnicima. Bavarska regionalna televizija izvijestila je da su se vlakovi sudarili u šumi, a težak teren otežava posao spasiocima.

Glasnogovornik policije Stefan Sonntag kazao je ranije da su najmanje dvije osobe poginule, ali da je situacija na mjestu sudara još uvijek kaotična pa još uvijek nema točne brojke ozlijeđenih i poginulih. Dodao je da su još uvijek neki ljudi "zarobljeni" u vagonima, a spasioci ih pokušavaju osloboditi.

>>Iskočio teretni vlak Šid-Dobova, oštećeno 6.800 metara pruge

>>Iz tračnica iskliznuo vlak s 200.000 litara sumporne kiseline

Komentara 21

ZE
zelenakrava
09:42 09.02.2016.

To je mjesto iza Rosenheima na pruzi Salzburg -München. Na auto cesti udaljenoj oko 2 km je onaj mali prijevoj Irschenberg koji mnogi znaju koji češće putuju za München jer je uzbrdica.

AA
aabbcc
09:44 09.02.2016.

Neko je tu vozio u pogresnom smjeru .

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
09:45 09.02.2016.

TERORIZAM bute vidili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije