Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Australci koji 'dijele' dokument Wikileaksa mogli bi se naći na udaru zakona

Julian Assange addresses a crowd of hundreds from the balcony of the Embassy of Ecuador in Knightsbridge, today. The Wikileaks founder, who has been granted asylum by Ecuador, called for the freedom of Bradley Manning and condemned the British government.
Foto: NI Syndication/PIXSELL
30.07.2014.
u 22:55

Dokument pokazuje kako je Vrhovni sud Australije zabranio svaku javnu objavu informacije o korupcijskom slučaju teškom više milijuna dolara

WikiLeaks je na svojim stranicama objavio novi dokument koji baca potpuno novo svjetlo na australsko pravosuđe i slobodu govora.

Naime, otkriveni dokument pokazuje kako je Vrhovni sud Australije zabranio svaku javnu objavu informacije o korupcijskom slučaju teškom više milijuna dolara u sklopu kojeg je osuđeno sedmero viših direktora australske banke RBA. U odluci Vrhovnog suda navodi se 17 pojedinaca čija imena, u sklopu ovog slučaja, australski mediji ne smiju objavljivati, a među njima su i premijer Malezije, potom aktualni predsjednik Vijetnama Truong Tan sang, predsjednik Indonezije Susilo Bambang... Sud je obrazložio da je odluka donesena u interesu zaštite nacionalne sigurnosti.

Australski mediji ništa ne pišu o WikiLeaksovu otkriću, jednostavno zato što ne smiju, no dokument su na svojim društvenim stranicama počeli dijeliti Australci, koji bi se sada i sami mogli naći na udaru zakona. 

>> WikiLeaks objavio novi ekskluzivni dokument!

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar rangojack
rangojack
23:17 30.07.2014.

Demokracija jos samo djelomicno postoji u Svicarskoj, ali nece ni tamo dugo. Model koji mocnici prizeljkuju je kineski . Liberalni kapitalizam sa komunistickom ideologijom....savrseno..!!

NE
neboiznadzagreba
23:07 30.07.2014.

U današnjim demokracijama , sloboda govora je zagarantirana sve dok se govore gluposti, čim se njome dirnu interesi najmoćnijih, sloboda govora se ograničava "zaštitom nacionalnih interesa", te ti preostaje demokratski šutjeti ili demokratski otići iza rešetaka .

XA
xaron
01:54 31.07.2014.

Ovi Australci su gori i od Kineza koje "slobodni tisak" optužuje za kontrolu medija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije