Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
serijski ubojica

Sud u Los Angelesu proglasio krivim ubojicu 'Sablasnog spavača', prijeti mu smrtna kazna

Lonnie David Franklin, sablasni spavač
Foto: Reuters
1/3
06.05.2016.
u 07:57

Franklin je proglašen krivim za ubojstvo iz vatrenog oružja ili davljenjem sedam žrtava između kolovoza 1985. i rujna 1988, dok je radio kao mehaničar u gradskoj čistoći i tri druge između ožujka 2002. i siječnja 2007.

Bivši smetlarski radnik optužen da je bio serijski ubojica poznat pod nadimkom "Sablasni spavač" proglašen je krivim za ubojstva devet žena i tinejdžerice u zločinačkom pohodu u Los Angelesu tijekom 30 godina. 

Poroti višeg suda trebao je samo dan da izrekne pravorijek po svih 10 točaka za ubojstvo protiv optuženog Lonniea Davida Franklina Jr. (63).

Franklin, kojemu bi mogla biti izrečena smrtna kazna, je proglašen krivim i za pokušaj ubojstva za napad na 11. žrtvu koja je jedina preživjela nakon što je u nju pucao, silovao je i izgurao iz auta i ostavio je smatrajući je mrtvom 1988. Ona je policiji opisala napadača kao crnog muškarca u ranim 30-tim.

Franklin je proglašen krivim za ubojstvo iz vatrenog oružja ili davljenjem sedam žrtava između kolovoza 1985. i rujna 1988, dok je radio kao mehaničar u gradskoj čistoći i tri druge između ožujka 2002. i siječnja 2007.

Zbog jaza od više od 13 godina između dvije serije ubojstava ubojica je dobio nadimak "Sablasni spavač".

Od optužnice u ožujku 2011. policija je rekla kako je prikupila dokaze koji povezuju Franklina s još najmanje šest ubojstava od koji su se neka dogodila tijekom prethodno pretpostavljenog prekida ubijanja.

>>Priznao ubojstvo 30 osoba, a mediji otkrili da je sve izmislio

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mason
mason
19:26 06.05.2016.

Hoce li opet Husein poslati predsravnistvo iz bijele kuce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije