Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pariz

Sud odbacio tužbu protiv Boba Dylana za poticanje mržnje prema Hrvatima

Bob Dylan
Foto: Press Association/Pixsell
15.04.2014.
u 23:20

Sud nije procjenjivao radi li se o poticanju mržnje, već je tužba odbačena jer Dylan intervju nije dao za francusko, već samo za američko izdanje časopisa.

Francuski sud odbacio je tužbu koju je, zbog poticanje mržnje prema Hrvatima, protiv rock legende Boba Dylana pred sudom u Parizu podnijelo Predstavničko vijeće hrvatskih udruga i zajednice Francuske (CRICCF). Dylan je u intervjuu za časopis Rolling Stone u listopadu 2012. izjavio kako "crnci mogu osjetiti rasiste, baš kao što Židovi osjete naciste, a Srbi Hrvate".

Sud nije procjenjivao radi li se o poticanju mržnje, već je tužba odbačena jer Dylan intervju nije dao za francusko, već samo za američko izdanje časopisa. 

No, sutkinja je odlučila da se zbog istih optužbi sudi direktoru francuskog izdanja časopisa, prenosi The Raw Story.

Pjevačev odvjetnik Thierry Marembert kazao je za AFP da je vrlo sretan što je pravosudni sustav razumio da Bob Dylan nikada nije namjeravao povrijediti ili ocrniti ikoga.

>> Bob Dylan: Crnci mogu nanjušiti bijelce rasiste, kao i Srbi Hrvate

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar lustrismus
lustrismus
12:03 16.04.2014.

Jadno kao na zapadu pali srpska propagana o Hrvatima kao zločincima

Avatar dalibor_d
dalibor_d
07:53 16.04.2014.

Francuski sud. Ništa drugo nisam ni očekivao od tradcionalnog prijatelja Srbije.

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
07:52 16.04.2014.

Ja sam već davno bacio Dylanove ploće, smeće mi se nesluša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije