Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazloženje presude

Sud: Cigarete nije krijumčario Subotić već JA

cigarete
Foto: Borna Filić/PIXSELL
01.11.2014.
u 09:35

Subotić je bio optužen da je na čelu grupe koja je krijumčarila cigarete tijekom 1995. i 1996. iz Makedonije u Srb

Mediji u Srbiji donose pisano obrazloženje presude Specijalnog suda u Beogradu kojom je poduzetnik Stanko Subotić Cane oslobođen optužbi za organiziranje krijumčarenja cigareta u Srbiji tijekom 90-ih i pojašnjava kako nije Subotić krijumčario cigarete već tadašnja Vojska Jugoslavije.

U obrazloženju se detaljno precizira odluka, a kao ključne trenutke sudsko vijeće navodi kako je tužiteljstvo, "korištenjem fotokopirane dokumentacije male dokazne vrijednosti, izvelo paušalne zaključke o Subotićevoj krivnji". - Temeljem navedenih originalnih dokumenata Privrednog društva "Makedonija tabak" iz Skoplja, nesumnjivo je utvrđeno da je ovo društvo prodavalo cigarete fiktivnom društvu "Sukces", koje je u potpunosti bilo pod nadzorom tadašnje vojske Savezne Republike Jugoslavije. Cijeneći i nedovoljnu kvalitetu dokaza koje je tužiteljstvo ponudilo za svoju tvrdnju, sud je došao do konačnog zaključka kako tužiteljstvo u ovom kaznenom postupku nije dokazalo da je optuženi Subotić organizirao zločinačku skupinu koja se bavila krijumčarenjem cigareta - navodi se u obrazloženju oslobađajuće presude.

Subotić je bio optužen da je na čelu grupe koja je krijumčarila cigarete tijekom 1995. i 1996. iz Makedonije u Srbiju. Prvo je osuđen na šest godina zatvora, ali je ovu presudu ukinuo Prizivni sud, a na ponovljenom suđenju Subotić je oslobođen svih optužbi.

>> Stanko Subotić Cane oslobođen optužnice za krijumčarenje cigareta

>> Stanko Subotić Cane u odsutnosti osuđen na šest godina zatvora

Komentara 2

DU
Deleted user
13:11 01.11.2014.

nikome nista, niko nije sverco strasna drzava i pravosudje jao si ga onima koji moraju zivjet u drzavama de ne funkcionira zakon i pravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije