Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepisivali na testu

Studenti varaju i na Harvardu? Oko 125 ih je pod istragom.

'Harvard Business School students cheer during their graduation ceremonies in Boston, Massachusetts following Harvard University's 358th Commencement June 4, 2009.  REUTERS/Brian Snyder   (UNITED STA
Reuters/Pixsell
30.08.2012.
u 22:30

Svaki student čiji ispit je pod sumnjom bit će pozvan pred članove odbora koji je zadužen za pitanja akademske čestitosti – kazao je Jay M. Harris, dekan preddiplomskog studija na Harvardu.

Na Harvardu, jednom od najuglednijih sveučilišta u svijetu, oko 125 studenata je pod istragom zbog prepisivanja, varanja, razmjenjivanja rezultata i drugih nedopuštenih radnji na ovogodišnjem završnom ispitu, izvijestili su čelnici fakulteta. 

– Ove sumnje, ako se pokažu točnima, potpuno su neprihvatljive te izdaju vjeru u težnju za intelektualnom nadgradnjom o kojoj Harvard ovisi – kazala je rektorica Drew Faust.

– Svaki student čiji ispit je pod sumnjom bit će pozvan pred članove odbora zaduženog za pitanja akademske čestitosti – kazao je Jay M. Harris, dekan preddiplomskog studija na Harvardu.

Naglasio je i kako još niti jedna od sumnji nije potvrđena te kako nemaju dokaza o tome da se varanje na ispitima proširilo.

– Navedene teškoće koje su se pojavile odnose se na studente tek jednog smjera. Ne želim da zvučimo naivno, no naš je stav zasad takav. Sve ostalo su špekulacije. A s obzirom na rezultate koje postižu naši studenti nikako ne možemo kazati da je većina sklona prevari na ispitima – zaključuje Harris.

Komentara 6

Avatar R & I
R & I
23:27 30.08.2012.

@DoktorAmer Ovo me podsijeca na tebe. Do podne lazes sam sebe, a poslije podne, sve oko sebe. Nisi li rekao numeros time, da si zavrsio Harvard University. Ili si ga mozda prepisao sa PC-a.

DO
downunder
08:56 31.08.2012.

A što bi tek rekli da dođu na naše prostore gdje je prepisivanje dio kulture.

BO
bolesnodrustvo
16:28 01.09.2012.

Imaju li ovi s Harvarda učinkovite sankcije za profesore koji studentu upišu ocjenu bez da ga vide. Kod nas su kazne za takvu profesorsku nepodoštinu otprilike kao da se krivo parkirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije