Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO DJELO

Znaju kako zaustaviti pošast: 'Strašnim klaunovima' u Sloveniji prijete novčane kazne!

klaun
Foto: Paul Zinken/DPA/PIXSELL
1/3
27.10.2016.
u 16:52

U osam je slučajeva utvrđeno da su klaunovi počinili prekršaj s elementima kaznenog postupka, pa su globljeni

"Strašni klaunovi" koji u Sloveniji svojim ispadima izazovu materijalnu štetu ili dovedu do ozljeda ljudi kažnjavaju se globom u visini od 100 do 250 eura, ovisno o ozbiljnosti povreda ili šteti, potvrdio je za Slovensku televiziju danas glasnogovornik ljubljanske policije Drago Menegalija.

Pošast tzv. "strašnih klaunova" koja se po Sloveniji raširila zadnjih tjedana sa zapada bez obzira na motive i namjere onih koji se maskiraju u klaune nije nedužan fenomen jer u nekim slučajevima može predstavljati kazneno djelo kažnjivo po zakonu, upozorava slovenska policija i poziva građane da takve slučajeve prijave.

Do sada je policija dobila 30 obavijesti o zasjedama "strašnih klaunova", najčešće u večernjim satima pred školama i u parkovima, kad su plašili djecu i tinejdžere, ali za sada nije bilo nekih opasnijih posljedica.

No, u osam je slučajeva utvrđeno da su klaunovi počinili prekršaj s elementima kaznenog postupka, pa su globljeni.

"Preodjenuti se u kostim klauna samo po sebi nije prekršaj niti kazneno djelo, ali kad oni kod pojedinaca izazovu neugodan osjećaj, uznemirenost ili poniženje, te ako ljude plaše opasnim predmetima, to već može biti kažnjivo kao prekršaj protiv javnog reda i mira", kazao je Menegalija.

>> Strašni klaunovi i u Petrinji?

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
12:32 28.10.2016.

ja svojeg klauna čekam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije