Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moćni 'Miloš' i 'Lazar'

Stranci žele srpska vojna vozila, ali oni ih ne mogu proizvesti niti deset

12.03.2017.
u 18:42

'Miloš' je moćno '4 puta 4' oklopno vozilo i šest takvih će dobiti policija, dok će srpska vojska dobiti 12 'Lazara'

Srbijanski premijer  Aleksandar Vučić prisustvovao je na prezentaciji oklopnog vozila 'Miloš' u Velikoj Plani i ocijenio da uz 'Miloša' i 'Lazara' za policiju i vojsku, kao i s haubicama 'Nora' za VS, njihova vojska i policija postaju neusporedivo bolje i modernije opremljene.

Kako je rekao Vučić 'Miloš' je moćno '4 puta 4' oklopno vozilo, te dodao da će šest takvih dobiti policija. Srpska vojska dobit će 12 'Lazara'. Kako je rekao, za 700 do 800 tih vozila imaju narudžbe iz inozemstva, ali je rekao da ne mogu proizvesti niti deset.

"Namjenska industrija je važna za srpsku ekonomiju i jedan je od ključnih faktora brzog napretka naše ukupne privrede“, rekao je Vučić, javlja Sputnik.

Suvremeno višenamjensko oklopno borbeno vozilo 'Miloš' namijenjeno je obavljanju širokog spektra misija iz domena djelokruga jedinica policije i oružanih snaga.

Može se koristi za patrolne i izviđačke misije, kao zapovjedno vozilo, za prijevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, protugerilsku i protuterorističku borbu, protuoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorija.

Osnovni koncept vozila bazira se na samonosećem oklopnom tijelu, suvremenim sklopovima pogona i prijenosa snage i nezavisnim sistemom oslanjanja, koji omogućava visok stupanj pokretljivosti u svim terenskim i vremenskim uvjetima, uz maksimalnu borbenu masu veću od 14 tona. Koncept vozila je takav da može biti opremljen različitim vrstama naoružanja i specijalizirane opreme.

> > Vučić: Više nikad se neće ponoviti Bljesak i Oluja

Komentara 43

ZG
zg223
20:00 12.03.2017.

hahaha

MA
marsovac
21:35 12.03.2017.

a jel dime ko onaj ruski nosac aviona, a jel vucna sluzba u cijeni.

HO
holenderdn25
19:33 12.03.2017.

Koji stranci, iz Sjeverne Koreje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije