Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snažnog imena

Stiže oluja Hercules, sa snijegom i vijavicama

Snježna oluja
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/3
02.01.2014.
u 07:32

Tijekom četvrtka i petka na sjeveroistoku SAD-a puhat će jaki vjetrovi, a nanosi snijega do 25 centimetara mogli bi pogoršati stanje u prometu i ugroziti povratak na nastavu u školama i na fakultetima.

Proslava Nove godine zagrijala je milijune Newyorčana i njihovih gostiju na Times Squareu, a nevrijeme najavljeno za prvi radni dan u 2014., vratit će ih u realnost. New York Post i drugi mediji pišu o velikoj snježnoj oluji, znakovitog imena Hercules (prema nomenklaturi Weather Channela), koja bi tijekom četvrtka mogla izazvati kaos na sjeveroistoku SAD-a.

– Objašnjavamo ljudima da se pripreme i na zatvaranje cesta, od lokalnih do državnih – upozorava guverner države New York Andrew Cuomo, upućujući stanovnike da odaberu javni prijevoz.
Prva oluja u godini donijet će do 25 centimetara snijega u gradu New Yorku, a osobito će biti pogođen Long Island, na kojem se očekuje zatvaranje prometnica.

Hercules dolazi s jakim vjetrovima i vijavicama te znatnim padom temperature zraka.
– Ovo je ozbiljna situacija. Ne smijemo se šaliti s majkom prirodom, radimo sve što je u našoj moći, ali ona na kraju uvijek pobjeđuje – zabrinuto će guverner, čak se našalivši i na račun hladnoće u gradskoj vijećnici tijekom inauguracije novoga newyorškoga gradonačelnika Billa de Blasija, održane malo poslije ponoći na Novu godinu.
– Majka priroda time je poručila gradonačelniku da mora znati tko je glavni – reče Cuomo.

USA Today navodi da je cijelo područje New Yorka pod pripravnošću snježne oluje za četvrtak i petak, što znači da "postoji mogućnost značajnijih snježnih oborina koje mogu utjecati na zbivanja u prometu".

U Bostonu i okolici oluja bi mogla pogoršati i povratak na posao i nastavu učiteljima i učenicima u školama. Studentima nastava počinje u petak, no još je rano tvrditi hoće li biti otkazana.

Komentara 29

IM
Immanuell
09:18 02.01.2014.

Svima na portalu sretna Nova Godina! Ne razumijem ove članke koji redovito prenose vijesti iz SAD - a, u ovom slučaju stavim glavu na panj da su snježni uvjeti sjevernije, u Kanadi, prilično lošiji nego u SAD - u, prema tome i zanimljiviji za praćenje, međutim nitko o njima ni riječi. Nije da me osobno zanima više kako je u Kanadi nego u SAD - u - uopće me ne zanima - nego je interesantno kako se favorizira u vijestima jedna zemlja u temi koja je sigurno zanimljivija kod njihovog sjevernog susjeda. Zanimljivo je kao se stalno spominje karikiram, kako je neki tamo "Matthew, kupio svome sinu bicikl takav i takav", te kako u "Vermontu kiši umjesto da pada snijeg" i kako je u "North Carolini kod tog i tog sela nastao lančani sudar u kome ima 10 ozlijeđenih, a sudjelovalo je 40 vozila"..... Ljudi iz medija, shavatite jednom više, ne zanimaju nas detaljne vijesti iz jedne zemlje čija je istočna obala od nas udaljena cca 7000 km! Prestanite bombardirati s takvim stvarima, prilike u Teksasu nas jednako zanimaju kao i neki folklorni festival u Nepalu (doduše ovo drugo i jest zanimljivije). Od cca 200 zemalja u svijetu vi ste se zakačili za jednu jedinu! Dosta više, degutantno je to uvlačenje nekome tko je pročitan u svim segmentima svog djelovanja u svijetu. To uopće nije zemlja za primjer koju bi trebalo slijediti, toliko je ogrezla u politički i vojni kriminal da je smiješno ovo čitati. Imamo u Europi sjajne primjere koji čak i nude svoja rješenja, ne ustežući ništa od informacija, možete slobodno prekopirati njihove modele funkcioniranja. Ali, službeno se stalno , kao da smo u vremenu hladnog rata, spominje nekakav Washington, nekakav Pentagon, baze po Marylandu i sl. Ne zanima me njihov život, oprečan je europskom i ne želim ga takvog. Imate Njemačku, Nizozemsku, Austriju, Švicarsku, Belgiju, Luksemburg, zašto o njima ne pišete?! To su sustavi za nas zanimljivi, od takvih trebamo učiti, sigurno ne od ušminkanih američkih kauboja.

BI
billynik
09:27 02.01.2014.

Važno je nešto piskarati a koliko to ima smisla to nikoga već davno u našim medijima ne zanima.

GL
GlogovKolac
14:54 02.01.2014.

I kakve mi veze imamo s time???Koliko amera je pročitalo uopće ovu vijest na večernjaku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije