Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozvao je Trumpa

State Department čestitao pa izbrisao čestitku nagrađenome iranskom redatelju

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
28.02.2017.
u 08:45

"Poruka s čestitkom postavljena je na Twiteru. Kasnije smo je izbrisali kako bismo uklonili svako pogrešno razumijevanje u pogledu toga da američka vlada podržava komentare izrečene u govoru prilikom primanja nagrade", rekla je glasnogovornica State Departmenta

Istaknutom iranskom redatelju, dobitniku Oscara, koji je zabranu putovanja Donalda Trumpa okarakterizirao kao "nečovječnu" američki State Department čestitao je na Oscaru a zatim izbrisao čestitku, javljaju mediji.

Na službenom Twitter računu State Departmenta na perzijskom jeziku @USAdarFarsi objavljena je čestitka  iranskome narodu i Asgharu Farhadiju, ravnatelju filma "Forushande" (Trgovac), nakon što je film nagrađen Oscarom u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku u nedjelju, prema poruci koja kružila Twitterom.

Farhadi je bojkotirao svečanu dodjelu Oscara u znak prosvjeda protiv Trumpove siječanjske izvršne uredbe da se privremeno zabranjuje ulazak u Sjedinjene Države Irancima i građanima šest drugih zemalja s većinski muslimanskim stanovništvom i objavio izjavu u kojoj kritizira tu uredbu.

Zabranu su blokirali savezni sudovi, iako administracija radi prema novoj uredbi. 

Glasnogovornica State Departmenta objasnila je : "Poruka s čestitkom postavljena je na Twiteru. Kasnije smo je izbrisali kako bismo uklonili svako pogrešno razumijevanje u pogledu toga da američka vlada podržava komentare izrečene u govoru prilikom primanja nagrade", rekla je.

Farhadi je izabrao dvoje Amerikanaca iranskoga podrijetla da ga predstavljaju na dodjeli, a u njegovu govoru koji je pročitan tom prigodom Farhadi je zabranu putovanja nazvao "nečovječnom". Drugi dužnosnik State Departmenta rekao je da je odluka da se izbriše poruka na Twitteru donesena unutar samog tog ministarstva.

>> Ovih 10 poznatih glumaca i glumica nikad nije bilo nominirano za Oscar

Komentara 3

ST
stomiovotreba
09:04 28.02.2017.

Dodjela Oskara je bila predvidiva politizirana farsa - priznanje za najbolji strani film Muslimanu, a za najbolji film prici o crnom homoseksualcu sa majkom na kokainu. Zalosno.

Avatar niwrad
niwrad
09:31 28.02.2017.

Glumci su se počeli baviti politikom i u doslovno svemu izražavaju elitističke stavove koji nemaju veze sa životom većine građana. Tako će se npr. zalagati za otvorene granice i multikulturalnost, a sami žive iza debelih zidova u elitnim naseljima gdjee ne mogu kušati blagodati otvorenih granica i multikulturalizma poput silovanja, nasilja i nesigurnosti. Ali bitno da su oni svojim 'virtue signaling' svima pokazali kako su humani, progresivni i napredni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije