Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULO PET OSOBA

Srušio se zrakoplov na Malti, Frontex tvrdi da njihovi ljudi nisu stradali

malta zrakoplov kolaž
Foto: Screenshot
1/3
24.10.2016.
u 12:49

Zrakoplov Metroliner, koji može prevoziti oko 10 osoba, srušio se nedugo nakon polijetanja

Najmanje pet osoba poginulo je u padu malog zrakoplova koji je poletio s Malte prema Libiji. Zrakoplov se srušio oko 7.30 sati po lokalnom vremenu.

Spasioci tragaju za preživjelima, a The Independent javlja kako su se u zrakoplovu najvjerojatnije nalazili dužnosnici europske agencije Frontex, no oni to negiraju.

Zrakoplov Metroliner, koji može prevoziti oko 10 osoba, srušio se nedugo nakon polijetanja. Vatrenu stihiju koja je ostala nakon pada zrakoplova snimio je londonski glumac Edward Degaetano koji je na Twitteru napisao kako se čini "da je pao vojni zrakoplov i zapalio se". 

Očevidac je ispričao za The Times of Malta kako se zrakoplov naglo nagnuo na desnu stranu odmah nakon što je poletio s aerodroma Luqa.

Navode kako je zrakoplov bio iznajmljen u Luksemburgu.

Frontex je na svojem Twitter profilu objavio kako zrakoplov koji se srušio na Malti nije bio angažiran od strane Frontexa. Kasnije su objavili da nitko iz Frontexa "nije bio u nesreći na Malti".

AFP javlja kako su je u nesreći na Malti poginulo petero carinskih dužnosnika francuske nacionalnosti.

>> Šest mrtvih u padu privatnog zrakoplova u Makedoniji

Komentara 3

KA
kamacho
10:12 24.10.2016.

a tko ili sto je frontex?

SU
sungtakedo
09:46 24.10.2016.

U trenutku kada je europska sigrnost najbitnija tema pada avion sa EU sigurnjacima. Vjerojatno su doznali nešto što nisu smjeli. Očito nam se sprema nešto jako ružno u sljedećem razdoblju.

Avatar nekakav
nekakav
11:17 24.10.2016.

i takvi bi vodili brigu o granicama... nema više srba u vojnoj krajini, sad mi hrvati ostajemo zbilja sami... a kako je u 'granici'? tj. oko križevaca? znate da se to područje zove 'granica'? baš smo fora narod, ogromna većinaćina nema pojma o povijesti svojeg kraja od pred 50 godina. a busamo se u neko hrvatstvo, povijest, kulturu. sve prave zgrade su nam mađari napravili, većinu željeznica isto tako, skupa sa austrijancima. najveće luke na jadranu su austrougarske. pa što je onda naše? jal?! zar samo to? i mitomanija. i onda netko veli da su srbi različiti od nas. pa mi smo jedan narod! tko dokaže suprotno, plaćam pivu, dvije, i pizzu. i kavu konobarici. ako je mogu voziti doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije