Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SpaceShipTwo

Srušio se Virginov svemirski brod, jedan pilot poginuo, drugi teško ozlijeđen

virgin
Foto: Screenshot: ABC
1/9
31.10.2014.
u 19:48

Informaciju o problemima na letu kompanija je objavila na svom službenom Twitter-profilu za manje od sat vremena nakon što je SpaceShipTwo poletio

Svemirski brod SpaceShipTwo kompanije Virgin Galactic, koji je iduće godine trebao ostvariti prvi komercijalni let u svemir, srušio se na današnjem testnom letu, izvijestili su iz Virgin Galactica.

Kalifornijska patrola na autocestama izvijestila je da je jedna osoba poginula, a druga teško ozlijeđena u padu svemirskog broda, javlja USA Today.

Informaciju o problemima na letu kompanija je objavila na svom službenom Twitter-profilu za manje od sat vremena nakon što je SpaceShipTwo poletio iz pustinje Mojave na jugu Kalifornije. Izvijestili su i da je nosač broda WhiteKnightTwo (Bijeli vitez 2) sigurno sletio.

Doug Messier, bloger koji piše o svemiru, napisao je na Twitteru da je vidio eksploziju letjelice koja se srušila u dijelovima. – Svemirski se brod raspao i počeo padati u dijelovima po pustinji – napisao je Messier, piše Mashable.

Podsjetimo, osnivač Virgin grupe Richard Branson najavio je još 2009. da će omogućiti to putovanje unutar dvije godine za nekoliko stotina ljudi koji su rezervirali karte za svemir, no rok je poslije pomaknut na veljaču ili ožujak 2015.

– Naš san je da omogućimo mnogima da odu u svemir. Mislim da taj san možemo pretvoriti u stvarnost – rekao je Branson.

Više od 700 zainteresiranih za putovanje u svemir moralo je izdvojiti po 250.000 dolara. Planiralo se da SpaceShipTwo transportira putnike na oko 100 kilometara iznad Zemlje kako bi doživjeli bestežinsko stanje nakon čega bi uslijedio povratak na Zemlju.

>> Ekscentrični biznismen, pustolov, inovator koji želi u svemir!

>> Spektakularna snimka testiranja Virginove svemirske letjelice

Komentara 25

KO
kontrasdpa
20:17 31.10.2014.

eto već je jedan otišo u svemir.....

FU
fullmax
20:16 31.10.2014.

Vidila zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
21:02 31.10.2014.

Nije to za obamu nikakav problem! Sad ce on zaduziti jos jedan trilion fiat bezvrijednih dolara od svojih gazda koje su ga postavili da upropasti americki narod, i graditi novu igracku za gazde da se igraju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije