Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napajanje

Srušeni Airbus prošlog tjedna imao tehnički kvar u Beču

germanwings
Reuters/PIXSELL
26.03.2015.
u 14:51

U Beču prekinuto napajanje električnom energijom na zemlji s agregata, bez da je prethodno prekinut strujni krug prema zrakoplovu

Zrakoplov Germanwingsa – Airbus A320 oznake D-AIPX, koji je u utorak pao u francuskim Alpama, pri čemu je poginulo 150 ljudi, prošli je tjedan više puta letio na liniji Beč – Düsseldorf – Beč, a posljednji put 20. ožujka, izvještava u četvrtak austrijski dnevni list „Kurier“.

Isti izvor navodi, pozivajući se na izjavu glasnogovornika njemačke Lufthanse, da je tri dana prije toga taj isti zrakoplov imao tehničkih problema u bečkoj zračnoj luci Schwechat. Glasnogovornik je potvrdio da je 17. ožujka u 19,16 sati po lokalnom vremenu na AIPX-u u Beču prekinuto napajanje električnom energijom na zemlji s agregata, bez da je prethodno prekinut strujni krug prema zrakoplovu.

„Pritom je oštećen jedan relej upravljanja zrakoplovom. Relej je zamijenjen na licu mjesta. Naknadni test s uključenim glavnim motorima prošao je uredu“, rekao je glasnogovornik Lufthanse.
Predsjedavajući upravnog Vijeća austrijske zrakoplovne kompanije AUA, iskusan pilot Karl Minhard tvrdi da se „takovo što može uvijek iznova dogoditi“.

„Na bordu, u principu, imamo pomoćni pogonski uređaj, kako bi opskrba strujom bila osigurana, no on troši kerozin i stvara veliku buku“, rekao je napomenuvši kako se zbog smanjenja buke i štetnih plinova, zrakoplov napaja električnom energijom u zračnim lukama.

„Nekada se može dogoditi da kolege na tlu u svojoj revnosti izvuku utikač, prije nego li smo mi gore u zrakoplovu sve pripremili, da bude uredu“, dodao je Minhard istaknuvši kako u tom slučaju zrakoplov „nakratko ostane bez struje“. Iz njegovog kuta gledanja „može se dogoditi, da negdje probije relej“.

>> Kopilot je namjerno srušio zrakoplov Germanwingsa. Pilot je molio da ga pusti u kabinu

Ključne riječi

Komentara 2

EV
evropljanin
16:14 26.03.2015.

gosp. snjezana herek.! za vasu detaljnu informaciju . taj pomocni pilot izvrsio je samoubistvo kao sto je uzeo u smrt 149 osoba. ne radi se o nikakvom kvaru .

DU
Deleted user
16:16 26.03.2015.

Ovakvi senzacionalisticki tekstovi razumljivo pljene paznju ali takve stvari spadaju u zrakoplovnu svakodnevnicu i sa stajalista sigurnosti nisu problem. S obzirom na zadnje vijesti u vezi pada ovog zrakoplova mislim da je prilicno jasno da se ne radi o tehnickom kvaru ili bilo kakvom problemu. Cak i da je ostao bez struje i sl. ovaj i sl. zrakolovi , ne padaju kao kamenje s neba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije