Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SITUACIJA U REGIJI

Srpsko ministarstvo obrane: Spremni smo vratiti vojni rok

30.09.2016.
u 09:31

- Koncept profesionalne vojske za sada zadovoljava sve potrebe Ministarstva obrane i Vojske Srbije, ali ukoliko Narodna skupština donese odluku o ponovnom vraćanju obaveze služenja vojnog roka mi ćemo biti spremni da takvu odluku provedemo u djelo – rekao je Jovan Krivokapić, glasnogovornik Ministarstva obrane i srbijanske vojske

Odlukom Narodne skupštine Republike Srbije, od 1. siječnja 2011. godine obustavljena je obaveza služenja vojnog roka. S obzirom na migrantsku krizu i "cjelokupnu situaciju u regiji Zapadnog Balkana", te da je u Hrvatskoj i Makedoniji najavljeno moguće vraćanje obaveznog služenja vojske, srpski Telegraf upitao je Ministarstvo obrane može li u Srbiji doći do vraćanja vojne obveze.

U Ministarstvu su rekli da s vojskom neprekidno prate razvoj situacije i stanje sigurnosti u regiji i svijetu te da su u potpunosti spremni ispuniti sve tri misije koje im je država povjerila, da zaštite teritorij i da jamče mir i sigurnost građanima Srbije.

- Koncept profesionalne vojske za sada zadovoljava sve potrebe Ministarstva obrane i Vojske Srbije, ali ukoliko Narodna skupština donese odluku o ponovnom vraćanju obaveze služenja vojnog roka mi ćemo biti spremni da takvu odluku provedemo u djelo – rekao je Jovan Krivokapić, glasnogovornik Ministarstva obrane i srbijanske vojske.

>> Švedska ponovo uvodi vojnu obvezu, osam godina nakon ukidanja

>> Slavoncima stigli pozivi za ratni raspored: 'Supruga se uspaničila, želi da pakiramo kofere i odemo u Njemačku'

Komentara 25

ML
Mlinaric
10:08 30.09.2016.

ovaj hrvatskokomunisticki portal je nasao jednu sliku vojske srbije u kojoj je i fotografima trebalo dosta muke da dobiju rezultat koji im treba...inace na moj vukovar kada su jurisali tenkovima imam dosta slika samo sto tada su bradati i polupijani

ML
Mlinaric
10:23 30.09.2016.

ipak sam zahvalan so ovaj portal nam ne pise i kakvo ce vrijeme danas biti u kraljevu,pozarevcu,srbogradu itd,i koliko je jaja snosila srpska kokoska

ĆA
ćaćaća
10:17 30.09.2016.

u 5 naslovnih tema u vl njih barem 2 su o srbima..i to sve u pozitivnom duhu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije