Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Srpski ugostitelji zatvorili vrata gostima zbog represije Porezne uprave

alkohol
Foto: Robert Anić/PIXSELL
22.10.2014.
u 16:42

Prosvjed je organiziran kako bi "narod vidio kako je to kada sat vremena nemaš gdje što popiti"

Zbog rigoroznih kontrola Porezne uprave i čestih zatvaranja ugostiteljskih objekata zbog uočenih nepravilnosti, srpski ugostitelji su danas prosvjedovali tako što su od 12 do 13 sati zatvorili svoje lokale.

Ugostiteljski cehovi su najavljivali da će od 12 do 13 sati svi ugostiteljski objekti u cijeloj Srbiji biti zatvoreni kako bi "narod vidio kako je to kada sat vremena nemaš gdje što popiti". U srpskim medijima ne javljaju je li prosvjed proveden u cijeloj Srbiji, ali javljaju kako su, primjerice u Beogradu, na sat vremena bili zatvoreni svi restorani pa i oni najčuveniji, a kafići su radili normalno. Vlasnici kafića su se "izvlačili" kako nisu znali za prosvjed. U Novom Sadu su svi lokali na sat vremena bili zatvoreni ili su bili otvoreni, ali nisu služili pića pa su gosti mogli s vlasnikom i konobarima dočekati 13 sati kada su svi ponovno normalno radili.

S druge strane, Porezna uprava Srbije priopćila je u povodu prosvjeda ugostitelja da su "sve poduzete mjere i radnje u kontroli ugostiteljskih objekata u skladu sa Zakonom i nije bilo prekoračenja ovlasti i prava ove uprave". Ujedno je potvrdila da je "u posljednja dva i pol mjeseca intenzivirala nadzor evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i provjere radno-pravnog statusa radnika na teritoriju Srbije, kao vid borbe protiv sive ekonomije, precizirajući da je od 5. kolovoza do 19. listopada obavila takve kontrole kod 1019 poreznih obveznika" i kod 40 posto njih su utvrđene nepravilnosti.

>>U Srbiji prosvjeduju zatvaranjem kafića i restorana na sat vremena

>>Drugu noć zaredom huligani razbijaju pekarnice i ćevabdžinice

Komentara 2

Avatar žič
žič
16:53 22.10.2014.

drugim riječima,,linićev poučak,,...hi,hiii

Avatar ivek
ivek
12:47 23.10.2014.

cetnici su izgubili u Hrvatskoj-Bosni i kosovu rat.. ostala je vojvodina i sandzak-- ako Bog da ... srbija beogradski pasaluk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije