Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIŠTENA ŠUMA I KUĆE

Srpska vlada diže spomenik Milanu Tepiću: 1991. godine je dignuo u zrak vojno skladište i umalo razorio Bjelovar

barutana bjelovar
Foto: screenshot/youtube
1/4
06.03.2017.
u 12:29

Tepić je tada raznio vojno skladište i sebe te uništio okolnu šumu i oštetio stotine kuća u krugu od 12 kilometara.

Srpska vlada odlučila je podignuti spomenik Milanu Tepiću u općini Savski venac u produžetku Ulice heroja Milana Tepića. Radi se o čovjeku koji je raznio vojno skladište i pritom skoro uništio veliki dio Bjelovara.

Tepić je krajem 1991. godine posthumno odlikovan Ordenom narodnog heroja Jugoslavije za 'izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru' i proglasilo ga narodnim herojem Jugoslavije, piše B92.

Odluka je donijeta povodom obilježavanja 25 godina od pogibije Tepića. On je poginuo 29. rujna 1991. godine u Bedeniku kod Nove Rače. Tepić je tada raznio vojno skladište i sebe te uništio okolnu šumu i oštetio stotine kuća u krugu od 12 kilometara. Tepić je uništio jednu od četiri zgrade, a da je uništio i preostale tri posljedice bi bile puno strašnije. Tada je Tepić odveo u smrt i nekoliko vojnika JNA, kao i 11 hrvatskih branitelja.

>> Ratni zločin: Bjelovar tuži oficire JNA

>> Na Dan grada i bjelovarskih branitelja prisjetili se 11 poginulih

Komentara 105

SX
sudbina x
13:33 06.03.2017.

Šteta što nije bilo više ovakvih heroja...!

FR
fred70
13:02 06.03.2017.

Šta je tu vrijedno spomenika? Nije branio svoje, nije spasio ničije živote. Bud@la bez razloga ubila sebe i druge, a mogao je bez problema otići kuči i živjeti. Ali to jasno pokazuje kako druga strana još uvijek razmišlja.

Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
12:55 06.03.2017.

Veliki prijatelji, dobri susjedi!! Vidi se zašto su Josipović, Pusići i slični uvijek pomagali Srbiji.... također ne zaboravimo "jadnog i ugroženog" Pupija....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije