Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČINI

Srbijanski ministar pravosuđa opet pokušava spriječiti izručenje Kapetana Dragana Hrvatskoj

Dragan Vasiljković
Foto: Screenshot Youtube
21.05.2015.
u 22:41

Srbija želi da Australija Vasiljkovića izruči njima kako bi mu oni sudili

Srbijanski ministar pravosuđa Nikola Selaković opet pokušava spriječiti da Australija Dragana Vasiljkovića izruči Hrvatskoj, prenosi HRT. Vasiljkovića, poznatog i kao Kapetan Dragan te Daniel Snedden, tereti se da je kao jedan od šefova srpskih paramilitarnih snaga počinio ratne zločine nad hrvatskim stanovništvom tijekom Domovinskog rata.

Vasiljkoviću je prošli tjedan, podsjetimo, Vrhovni je sud odbio žalbu na odluku o izručenju. Srbija želi da Australija Vasiljkovića, koji tvrdi da mu se u Hrvatskoj neće pošteno suditi, izruči njima kako bi mu oni sudili.

- Mi smo dobili odgovor njihovog ministarstva još ranije u kojemu se kaže da je u tijeku sudski postupak koji je u svakom slučaju preduvjet za administrativno odlučivanje o izručenju. Odluka je na njihovim organima. Mi smo tu dali onoliko koliko smo mogli u tom trenutku. Treba imati u vidu da je Australija do sada restriktivno i selektivno postupala u slučajevima izručenja. Oni nemaju zakon o izručenju, oni se drže međunarodnih konvencija koje su potpisivali - rekao je Selaković. Dodao je kako konačnu odluku o izručenju ne donosi sud, već je ona administrativna.

- U srpskom sustavu je donosi ministar nadležan za poslove pravosuđa, tako je i u Australiji. Vidjet ćemo što će učiniti kolega u Australiji - zaključio je Selaković.

>> Orsat Miljenić: Veselim se dolasku kapetana Dragana

Komentara 39

U1
ursus_1212
23:07 21.05.2015.

Pošteno će mu sudit pravosuđe koje je rehabilitiralo Mihajlovića haha

DU
Deleted user
23:02 21.05.2015.

Nema nikakvog razloga da zločinca ne izruče srbiji s obzirom da je gad razorio Niš i Surdulicu i pobio stanovništvo.

GL
glasno
23:13 21.05.2015.

nema razloga da se ne izrucuje Hrvatskoj covjek lazi,ubojica, i covjek koji je slagao sve ... a o kumanovu danas se oglasila G. Lunacek, iz zapadne evrope i zapada sve vise se trazi da se u slucaju (kumanovo) vodi jednaedna Medjunarodna istraga , jer kako kaze Lunacek ona ne vjeruje da je to bilo terorizam, a niti etnicki sukob,nego da je tu nesto drugo, sve vise je onih koji krivicu prebacuju Grujevskom i ne ignorisu sumnju da je tu i rusija umjesana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije