Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV NIKOLIĆ:

'Srbija neće pokvariti odnose s Hrvatskom, ali još nisam pozvan u posjet'

Tomislav Nikolić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
04.03.2015.
u 07:24

Sada je red da Hrvatska pozove Srbiju, rekao je Nikolić

Srbija neće pokvariti odnose s Hrvatskom i neće učiniti ništa da ih ugrozi, rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, no dodao je da od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nije dobio poziv da posjeti Hrvatsku. Podsjetimo, srpski premijer Aleksandar Vučić pozvao je Grabar-Kitarović u Beograd.

– Sada je red da Hrvatska pozove Srbiju. Svako tko se razumije u diplomaciju pitao bi "zašto vi idete dva puta uzastopno u Srbiju, a vi ne idete" – rekao je Nikolić u razgovoru za državnu televiziju RTS.

Podsjetio je da je bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović bio u službenom posjetu Srbiji i da je dočekan izvanredno, kao dobar susjed i prijatelj. Nikolić je rekao da su Srbiji i Hrvatskoj jako važni dobri odnosi, ali i da je Hrvatska "još uvijek u euforiji predizborne i postizborne kampanje, pa se ne usuđuje reći da joj je suradnja sa Srbijom toliko bitna – a jest".

Rekao je da nije mogao ići na inauguraciju jer je tada bio Dan državnosti Srbije, no podsjetio je da je Srbiju predstavljao Vučić te se upitao bi li Hrvatska učinila takvu gestu da je Srbija na njezin dan organizirala neku inauguraciju.

>> Predsjednici sastanak s Angelom Merkel prioritet

Komentara 38

Avatar western_star
western_star
08:12 04.03.2015.

volio bih da vas ne pozovu, ali ne odlučujem ja....u svakom slučaju niste dobro došli

DU
Deleted user
07:46 04.03.2015.

Mogu te primiti Mesić i Josipović, svaki u svom uredu.

FR
fred70
08:21 04.03.2015.

Vec ste jednom dosli nepozvani u Hrvatsku i nije skoro nikome ostalo dobro u pamcenju. Ima sigurno u sadasnjoj vladi osoba koje bi se radovale dolasku, ali mislim da bi za vecinu morao doci sa puno informacija i novca u djepu. Informacije o nestalima i odstetu za materijalnu stetu, duhovnu bol nemozes nicime platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije