Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava u EP-u

'Srbija napreduje prema EU, ali bez zaokreta u svojoj politici'

Aleksandar Vučić
Foto: Marijan Murat/DPA/Pixsell
04.02.2016.
u 19:50

– Otvorena su prva poglavlja u pregovorima sa Srbijom i to je napredak, ali ne bismo se smjeli zavaravati da je došlo do nekih posebnih zaokreta u srpskoj politici – rekla je Ruža Tomašić

Europski parlament usvojio je rezoluciju u kojoj pozdravlja otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja o članstvu Srbije u EU, a hrvatski europarlamentarci u raspravi su kritizirali Srbiju zbog kontroverznog zakona o jurisdikciji nad hrvatskim braniteljima u suđenjima za ratne zločine i zbog neadekvatne zaštite manjina u Srbiji.

– Otvorena su prva poglavlja u pregovorima sa Srbijom i to je napredak, ali ne bismo se smjeli zavaravati da je došlo do nekih posebnih zaokreta u srpskoj politici. Napori koje Srbija ulaže u normalizaciju odnosa s Hrvatskom su minimalni – rekla je Ruža Tomašić i dodala da su još uvijek otvorena pitanja nestalih osoba, priznanja postojanja logora za Hrvate na tlu Srbije, te povrata imovine i kulturnog blaga. Ivan Jakovčić pohvalio je ponašanje Srbije u migrantskoj krizi. Naglasio je da je za EU važno da se u Srbiji poštuju prava manjina.

– Ne smije se dovoditi u pitanje ni pravo Vojvodine na autonomiju. Srbija ima još mnogo posla u području pravosuđa i poštovanja medijskih sloboda – poručio je Jakovčić.

>> Kovač o uvjetima za Nikolića: Mislim da su te vijesti proizvedene od kolega u javnom prostoru

Ključne riječi

Komentara 40

Avatar Pavel ic
Pavel ic
19:54 04.02.2016.

ljudi seremise kad ovog vidim

IV
Ivke15
22:09 04.02.2016.

Ovaj Vucic je premazan i vidimo, sa Merkel ima fine odnose. Mislim ako Srbija udje ( a netreba) u EU, onda Hrvatska u velikoj mjeri gubi strateski znacaj za Ameriku i NATO.

TR
tragurion1954
20:16 04.02.2016.

Pa to je lik kojem 1 srbin vredi 100 muslimana. Javno je to rekao 95. " prijeteći" amerima. Pa gdje su slavni hrvatski antifašisti? Nešto se srame to uopće spominjati, a kamo li tužiti Hagu.... Hajde Pusići, Jakovine , Goldštajni,, Milanovići, Jovanovići, Josipovići, Rakičke i slični, ovaj lik vam je ok? Kaj se ne smije protiv četnika? I što to o vama govori? I tako, ovaj fašista će u EU umjesto u Haag ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije