Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBURKANI ODNOSI

Srbija: Albanci su dronom i zastavom u Beogradu najavili specijalni rat

Drone
Reuters/PIXSELL
19.10.2014.
u 13:25

U Srbiji su uvjereni kako je Tirana znala da Albanci "pripremaju napad i političku provokaciju u središtu Beograda

Predsjednik Foruma za istraživanje međunarodnog terorizma, Milan Pašanski ocjenio je da su Albanci, ubacivanjem zastave "velike Albanije" na stadionu u Beogradu prošlog tjedna, objavili specijalni rat Srbiji i bez ugrožavanja ljudskih života ostvarili svoj cilj - svjetsku reafirmaciju političkog koncepta "velike Albanije", pišu Večernje novosti.

On drži kako je službena Tirana, umjesto da se ogradi od izgreda, manipulacijom o ugroženosti svoje zastave i suvereniteta "podiže na noge" Albance na jugu Srbije, na Kosovu, Grčkoj, Švicarskoj i širom svijeta, "koji bučno i nasilnički odobravaju politički napad Albanije na Srbiju". On je uvjeren kako je Tirana znala da Albanci "pripremaju napad i političku provokaciju u središtu Beograda".

- Albanci na Kosovu uvijek su imali neskrivenu potporu Albanije i Zapada jer je Tirana bila i ostala politička transmisija izvjesnih krugova na Zapadu, u čemu strategija SAD u borbi protiv terorizma ima važnu ulogu. Primjenom strategije stalnog političkog pritiska i izazivanja političkih nemira u BiH je, primjerice, nastala vrlo složena situacija. Stalna nastojanja islamskih fundamentalista da obore režim u Saudijskoj Arabiji "prelila" su se u BiH i tako je fundamentalizam uveden u srce Europe - rekao je Pašanski dodajući kako SAD imaju svoju računicu "njegovati bijelu Al Qaidu na Balkanu kako bi fundamentalizmom inficirala muslimanske dijelove Rusije i Kine, te da drži sigurnosno otvorenim rub EU, s ciljem povezivanja za sebe".

Pašanski ocijenjuje kako je u sklopu te strategije Albaniji dodijeljeno "istaknuto mjesto uzbunjivača balkanskog prostora".

>>Premijeri Srbije i Albanije 'zaratili' objavama na Twitteru

 

Komentara 14

Avatar Šljivovica
Šljivovica
15:09 19.10.2014.

Jadni ovi srbi! Oni su uvijek zrtve. Kada su rusili Vukovar, cijelu istocnu slavoniju, Dubrovnik, Škabrnju, pucali na Zagreb, da sada ne nabrajam i skratim, kada su palili i zarili po cijeloj Hrvatskoj, pa onda po cijeloj BiH, Sarajevi, Srebrenica itd, itd. Onda su isto bili zrtve i sve su to morali raditi da se obrane od Hrvatske i BiH agresije na njih neduzne i nevine

Avatar dott980
dott980
14:07 19.10.2014.

aha evo pocinje srpska mitomanija i nizanje lazi

JJ
jjkeizerin
20:52 19.10.2014.

Hrvatski ''intelektualci'', otvoreni i prikriveni simpatizeri ideja Velike Albanije nemaju u sustini nista protiv toga jer takva jedna ideja, osim sto je neosporno vrlo pridonijela ostvarenju i samog hrvatskog separatizma sa svim videnim, ipak ne ''dira'' hrvatski teritorij, za sada. Kad bi vele-Albanci imali za cilj maznut malo Dalmacije na primjer, ''prijateljstvu'' bi brzo dosao kraj, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije