Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident s vlakom

Nikolić optužuje Albance: Izbjegli smo rat! Rama: Srbi na Kosovo mogu ući samo kao turisti

16.01.2017.
u 14:24

Na incident je reagirao i albanski premijer Edi Rama koji je kazao kako će 'Srbi na Kosovo moći ući samo kao turisti'

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić, ali i predsjednik Tomislav Nikolić izjavili su kako je jučer izbjegnut rat s Kosovom. Naime, promotivni vlak dekoriran freskama iz pravoslavnih samostana na Kosovu krenuo je u subotu iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu, a na njemu je na 21 jeziku bili ispisano 'Kosovo je Srbija'. Vlak je u subotu u 16.30 sati ipak zaustavljen u Raški te je nakon 20.30 sati krenuo natrag za Srbiju.

Vučić tvrdi kako je on izdao naređenje da se vlak zaustavi kako bi izbjegli incident između Srbije i Kosova. S druge strane, predsjednik Kosova Hashim Thaci je naredio MUP-u i policiji da spriječe ulazak vlaka na Kosovo.

– Mogli smo taj vlak progurati do Kosovske Mitrovice, ali to nije naš interes. Bilo bi mrtvih na sve strane – izjavio je Vučić za TV Pink. Do sukoba bi došlo da je taj vlak stigao do Mitrovice smatra i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

– Neka nas ne izazivaju, mi po Ustavu moramo braniti svoj teritorij. Postupili smo dobro, ali za likovanje Albanaca nema potrebe. Svaki sljedeći ovakav slučaj završit će loše – rekao je Nikolić.

Naime, specijalne jedinice kosovske policije ROSU bile su raspoređene na željezničkoj stanici u blizini srpske granice i čekale su da vlak uđe u njihovu državu. No, vlak se na posljednjoj stranici prije ulaska na Kosovo ipak vratio nazad za Beograd.

– Pojavljivanje ROSU-a bio je znak da Albanci žele rat – rekao je Nikolić.

Na incident je reagirao i albanski premijer Edi Rama koji je kazao kako je Kosovo uspjelo kao neovisna država te da Srbi i dalje pate zbog događaja u prošlosti.

– Ne trebate brinuti zbog političke igre vlakovima i avionima. Srbi će na Kosovo moći ući samo kao turisti – rekao je Rama. 

>> Vučićev nacionalistički vlak opasniji je od tenka

Komentara 18

KO
kodamesepita
14:40 16.01.2017.

a hahaha ... kao turisti ... sve su izgubili ..

DU
Deleted user
14:38 16.01.2017.

Svaka čast Albancima tako se razgovara sa njima. A ne naši mlakonje, mogu nam se posra. Po glavi a nema reakcije od nasih glavonja.

SV
stjepan v.
14:42 16.01.2017.

nedajte se Albanci, Kosova je vasa drzava. mogu kao turisti sa pasosima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije