Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠENA PRVA FAZA ISTRAGE

Špijunska afera u Srbiji: 'Takvo ponašanje neće se tolerirati u našoj zemlji, poslana je jasna poruka'

Nebojša Stefanović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
27.10.2016.
u 14:58

Stefanović je rekao kako "građani Srbije trebaju znati da sigurnosne službe rade 24 sata dnevno kako oni ne bi osjetili nikakav teret migrantske krize, terorizma, organiziranog kriminala".

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u četvrtak da je Srbija otkrivanjem dužnosnika policije koji je odavao informacije stranoj obavještajnoj službi poslala "jasan signal" da se takve stvari neće tolerirati i zaštitila svoj ugled i interese.

Stefanović je potvrdio da je završena prva faza istrage protiv visokog dužnosnika Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP-a Srbije, koji je "odavao podatke obavještajnoj službi jedne zapadne države", te da je on pod nadzorom i da se očekuju daljnji koraci tužiteljstva.

"Poslana im je jasna i izravna poruka i svi koji trebaju znati šta se dogodilo - to i znaju. Tu nema dileme. Naša je država zaštitila svoj obraz i ugled i poslala jasan signal da se takvo ponašanje u našoj zemlji ne može tolerirati, niti će se tolerirati", rekao je Stefanović za TV Pink.

Stefanović, koji je i potpredsjednik vlade Srbije, odbacio je tvrdnje i nagađanja u javnosti da dolazak tajnika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa u Beograd ima veze sa špijunskom aferom, ustvrdivši da je taj posjet "ugovoren prije nekoliko mjeseci".

Stefanović je rekao kako "građani Srbije trebaju znati da sigurnosne službe rade 24 sata dnevno kako oni ne bi osjetili nikakav teret migrantske krize, terorizma, organiziranog kriminala".

"Borit ćemo se da tako i bude, da ljudi budu sigurni, a teret ćemo mi preuzeti", rekao Stefanović.

Beogradski mediji pišu u četvrtak da je Srbija protjerala nekoliko ruskih državljana zbog sudjelovanja u pripremama navodnih terorističkih akcija u Crnoj Gori, a u izravnu vezu s tom špijunskom aferom dovode i dolazak u Beograd visokog dužnosnika ruske obavještajne službe Nikolaja Patruševa koji će se danas sastati s predsjednikom vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Patrušev se jučer sastao s ministrima policije i obrane Srbije te čelnicima obavještajnih službi i predložio potpisivanje memoranduma "o uzajamnom razumijevanju Vijeća sigurnosti Rusije i Ministarstva unutarnjih poslova Srbije da bi se uspostavila redovita komunikacija sigurnosnih službi dviju država". 

Patrušev će danas imati odvojene razgovore s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem, te s premijerom Vučićem.

>> Otkriveni detalji o špijunu iz Srbije koji je navodno radio za CIA-u

Komentara 2

DD
dr dragon
17:17 27.10.2016.

Neka Stefanovic kaze koliko Srbija ima spijuna u Hr!?

GV
Gvatemala
15:51 27.10.2016.

Nego šta se dogodilo sa "špijunom" Čedom Čolovićem? Čedi dobro došlo,jednim udarcem ubio 2 muhe,dobio lovicu da kaže da je špijun a istovremeno više ne mora krčit vinograd.A i Srbija se nije osramotila još jednom u nizu..haha..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije