Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavna direktorica Unesco-a

Sofija kandidirala Irinu Bokovu za glavnu tajnicu UN-a

Irina Bokova
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
10.02.2016.
u 09:56

"Bila sam dvaput izabrana u utrci s jakim konkurentima. Znam dobiti izbore u UN-u", rekla je nedavno Bokova na bugarskoj televiziji Nova

Bugarska je jučer kasno navečer objavila da je predložila Irinu Bokovu, glavnu direktoricu UNESCO-a, za nasljednicu glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona.

"Sa svojim iskustvom, Bokova bi mogla biti važna kandidatkinja u kampanji za glavnog tajnika UN-a", kaže se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Prva žena na čelu UNESCO-a, od 2009., Bokova (63) obnaša drugi mandat na toj funkciji koji joj završava krajem 2017. Ona bi bila prva žena i prva predstavnica istočne Europe na čelu Svjetske organizacije.

– Bila sam dvaput izabrana u utrci s jakim konkurentima. Znam dobiti izbore u UN-u – rekla je nedavno Bokova na bugarskoj televiziji Nova.

Prije glavne funkcije u UNESCO-u, ona je bila veleposlanica Bugarske u Francuskoj, u Monacu i pri UNESCO-u.

>> Kao i Vesnu Pusić, nova vlada ne želi ni suparnicu joj Irinu Bokovu

Komentara 6

Avatar @proma-trač
@proma-trač
10:42 10.02.2016.

Svaka je bolja od one 'naše' nakarade!

VI
viluk007
14:54 10.02.2016.

Besna će da pobesni, Besna treba da bre tuži celu Hrvatsku za torturu koju rade nad njom, em bre sumnjaju da nema školu, em bre joj prigovaraju da nema 1% , em bre nedadu pare bratu, pa to je strava bre. Mora bre da pobesni

Avatar nekakav
nekakav
12:00 10.02.2016.

europa u ovom dijeljenju karata neće dobiti svog čovjeka na mjestu glavnog tajnika un-a. prevelike su trenutno razlike između dijela politike zapada i rusije, da bi rusi pristali na tamo neku bugarku, hrvaticu (navodnu), dok se o litvanskoj ženi nemaa smisla ni šaliti. osim ako ne bu neka trgovina, tako česta među tim velikim silama. zašto npr. ne bi indija dala tajnika? ili afrička zemlja? aha, njih je zapad uništio... južna amerika? svašta. azija? nikakav dogovor tamo neće biti moguć. i na što dolazimo? da un kao što je ovakav, sada, treba raspustiti. ionak svoje temeljne zadaće ne ispunjava. svoju silu demonstrira na sirotinji, dok jače države rade što požele. amerika uvodi jednostrane sankcije prema kome poželi, bez ikakvih posljedica. a i neki drugi se povode za time. još jednom, europa nema svoj stav, niti političku težinu. europa je u ovom trenutku američka federalna jedinica, i rusija će to jako dobro svim 'europljanima' jasno dati do znanja. a vi se i dalje dajte navlačiti na teme opasnosti od rusije, i potrebe još 50.000 američkih vojnika u europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije