Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRADALI U BUJICAMA

Snažno nevrijeme u Njemačkoj, najmanje 3 mrtvih

njemačka
Foto: Franziska Kraufmann/DPA/PIXSELL
1/7
30.05.2016.
u 11:41

Nevremenom je pogođen i pogon Audija u Neckarsulmu gdje je proizvodnja do daljnjega obustavljena

U snažnom nevremenu koje je u posljednjih 24 sata pogodilo veće dijelove Njemačke a u protekloj noći posebice njezin južni dio, poginule su najmanje tri osobe, priopćile su jutros vlasti.

"Najmanje tri osobe izgubile su život u bujicama koje je prouzročilo snažno nevrijeme", priopćilo je ministarstvo savezne pokrajine Baden-Wuerttemberg koje je i najteže pogođeno nepogodom.

Ministarstvo također govori o "značajnim štetama" koje su prouzročile poplave i bujice. U priopćenju se navodi "posebice tragičan" događaj u Schwaebisch Gmundu je u bujici poginuo jedan vatrogasac na zadatku te još jedna osoba koja mu je priskočila u pomoć. Treća, zasad poznata žrtva, izgubila je život kada je voda prodrla u podzemnu garažu.

Najviše nevolja zadaju rijeke Rems i Josefsbach koje su nakon jučerašnjeg nevremena s obiljem kiše nabujale i preplavile korita. Polje niskog tlaka "Elwira" je također poharalo savezne pokrajine Sjevernu Rajnu-Vestfaliju, Tirinšku i Bavarsku te Porajnje-Falačka.

Nevremenom je pogođen i pogon Audija u Neckarsulmu gdje je proizvodnja do daljnjega obustavljena. U saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija promet je zbog odrona zemlje prekinut na nekoliko magistralnih cesta.

Meteorolozi očekuju smirivanje vremena tek u utorak a u tijeku ponedjeljka bi nova fronta mogla na zapadu Njemačke prouzročiti nova nevremena s tučom i obilnim kišama.

Komentara 5

DU
Deleted user
21:14 30.05.2016.

Evo, sad i Njemacka izgleda kao kod na s Ubo'sni. Nish im ne vredi kaj su Nijemci!

Avatar Ada
Ada
21:31 30.05.2016.

Nema zemaljskog moćnika koji može protiv prirode.

Avatar Olujni
Olujni
00:24 31.05.2016.

Porajnje-Falačka???? Živim već 9 godina u Njemačkoj, znam sve savezne zemlje(ne pokrajine!), ali tu "Porajnje-Falačka" ne poznajem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije