Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
užarene ulice

Smrt plesača razbuktala nasilne prosvjede u Rio de Janeiru

rio
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
23.04.2014.
u 09:31

Neredi su započeli nakon što je policija ubila 26-godišnjeg plesača Douglasa Rafaela da Silvu jer ga je zamijenila za dilera droge

Na ulicama Rio de Janeira ponovno nema mira. Nasilni protesti buknuli su u utorak navečer nakon smrti mladića kojeg je navodno istukla policija, prenosi BBC.

Glavne ulice uz turistički dio Copacabane bio je zatvoren dok su demonstranti iz obližnjih favela palili barikade napravljene od guma.

Neredi su započeli nakon što je policija ubila 26-godišnjeg plesača Douglasa Rafaela da Silvu jer ga je zamijenila za dilera droge.

U neredima je ubijena jedna osoba, dok je ranjen 12-godišnji dječak.

Ostalo je tek dva mjeseca do Svjetskog nogometnog prvenstva, a Amnesty International kaže kako je 2000 ljudi u posljednjih godinu dana ubijeno zbog policijskog nasilja.

>>Brazilska policija krenula u čišćenje kompleksa favela u Riju

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 1

DU
Deleted user
12:55 23.04.2014.

Treba to svjetsko prvenstvo prebaciti u Rusiju,jer tamo je mir i nema problema u drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije