Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAŽLJIVO PRATE

Slovenija žali zbog današnjeg referenduma u Republici Srpskoj

Karl Erjavec
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
25.09.2016.
u 08:41

"Naglašavamo važnost smirenog i tolerantnog unutarnjopolitičkog dijaloga svih naroda, utemeljenog na poštovanju institucija i ustava BiH kao jedinstvene države"

Slovenija je izrazila žaljenje zbog održavanja današnjeg referenduma u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska, čime se krši odluka ustavnog suda te države.

"Pažljivo pratimo događaje u BiH. Izražavamo žaljenje da dolazi do nepoštovanja odluke najviših državnih institucija kao što je ustavni sud, i to u trenutku kad je početkom tjedna postignut značajan napredak BiH na putu u  Europsku uniju. Poštovanje vladavine prava jedan je od glavnih temelja EU-a", navodi se u izjavi za javnost koju je kasno sinoć objavilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

 U izjavi se navodi da Slovenija očekuje kako će, bez obzira na rezultat referenduma, u sadržajnom smislu biti poštovana odluka ustavnog suda Bosne i Hercegovine o spornom prazniku Republike Srpske.

"Naglašavamo važnost smirenog i tolerantnog unutarnjopolitičkog dijaloga svih naroda Bosne i Hercegovine, utemeljenog na poštovanju institucija i ustava Bosne i Hercegovine kao jedinstvene države", navodi se u izjavi slovenskog ministarstva vanjskih poslova te naglašava "važnost stabilnosti i jedinstva" za reforme i put BiH prema Europskoj uniji.

>> Od 7 sati otvorena glasačka mjesta za neustavni referendum u Republici Srpskoj

Komentara 42

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
15:22 25.09.2016.

Nadam se da će ovo izrasti u pravi rat kako bi veliki borci na portalu V.L. a zagovornici ideje velike serbije dobili priliku da iskažu svoju čuvenu borbenost i viteške sposobnosti za koje smo bili zakinuti u obrambenom ratu. Prijetnjaa o održivosti takvog rata o samo 10 - 15 dana još uvijek aktualna. Očekujem munjevit odgovor.Rezervni kotači za sve tipove zetora na akciji u svim trgovačkim lancima diljem lijepe naše. Dostava i na kućnu adresu, poštarina uračunata u cijenu.

ZZ
zztopigor
11:00 25.09.2016.

sta pricate vi to???> kakva prava? ma pravo na nesto je prica za malu djecu.....postoji samo jedno pravo, a to je pravo jaceg. drugoga prava nema. e sad, da li srbi imaju kapaciteta za izgurati ovo do kraja? naravno kako nemaju. sto ce se dogoditi? dodik ce izglasat neki zakon kojim se ovaj referendum biti bacen novac. nista se tu nece promjeniti.

Avatar pendreck
pendreck
16:59 25.09.2016.

Dayton ce trebati zamljeniti neki Dayton-II sporazum, mislim na mirnu uspostavu 3 entiteta. RS i Federacija za dio smanjiti kako bi (nadajmo se) stvar rijesena. Trajno i bez naslilja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije