Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balkanska ruta

Slovenija spremna za izbjeglice ako Njemačka postroži kontrolu granica

izbjeglice
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
13.10.2015.
u 17:49

Slovenija ima pripremljene prihvatne centre, no njihove kapacitete će zbog nepovoljnih vremenskih prilika trebati povećati zidanim objektima

Slovensko vijeće za nacionalnu sigurnost objavilo je kako bi, ako se Njemačka odluči za strože mjere na granici, novi izbjeglički val mogao bi u većoj mjeri no do sada pogoditi Sloveniju, javlja RTV Slovenija. U izvješću vijeća navodi se kako bi nakon Njemačke u tom slučaju njezin primjer mogle slijediti i Austrija i Mađarska. Poručili su kako bi to značilo da bi u Sloveniju dnevno ulazilo 4.500 do 8.000 izbjeglica.

 – Slovenija ima pripremljene prihvatne centre, no njihove kapacitete će zbog nepovoljnih vremenskih prilika trebati povećati zidanim objektima, navodi se u izvješću.

Slovenija će na zasjedanju Europskog vijeća krajem tjedna zastupati stajalište da treba postići jedinstven pristup država članica EU prema suvremenim migracijskim problemima. Pritom treba pokazati solidarnost i humanost, ali i pojačati zaštitu vanjskih granica EU, osnovati hotspot centre i što prije provesti dogovore s rujanskog sastanka EU i konferencije o balkanskoj izbjegličkoj ruti.

>> Njemačka kultura dobrodošlice

Komentara 6

Avatar juricamesko
juricamesko
18:58 13.10.2015.

pa i mi se spremamo za ostanak izbjeglica. jučer su aktivirali plan H, hot-spot. zato Ostoja Ranković priprema kamp u Slavonskom Brodu.

SX
sudbina x
18:52 13.10.2015.

Slovenija nas želi navući na tanak led. Ćim austrija i Mađarska potpuno zatvore granicu Slovenija će početi sa ucjenama zbog arbitraže o Savudriji..!

DA
dangebandi
21:05 13.10.2015.

Ma di će tamo 8000 ljudi, ispadat će im iz zemlje na svim granicama, više ih stane u hladnjaču nego u Sloveniju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije