Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alex Salmond

Škotski premijer podnio ostavku nakon poraza na referendumu

Salmond
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.09.2014.
u 17:46

Novinarima je rekao da je morao procijeniti je li on prava osoba da iskoristi tu priliku te je zaključio kako bi netko drugi bio primjereniji

Alex Salmond objavio je kako će odstupiti s mjesta škotskog premijera i predsjednika Škotske nacionalne stranke nakon poraza na jučerašnjem referendumu o nezavisnosti Škotske, javlja Independent.

Izgubili smo na referendumu, ali Škotska još može nositi političku inicijativu. Moje vrijeme vođe je uskoro gotovo, ali kampanja za Škotsku se nastavlja, a san nikada neće umrijeti, kazao je Salmond.

Novinarima je rekao kako je morao procijeniti je li on prava osoba da iskoristi tu priliku te je zaključio kako bi netko drugi bio primjereniji.

– Ima mnogo kvalificiranih kandidata koji bi mogli biti vođe, kazao je te odbio komentirati tko bi ga mogao naslijediti.

Upitan je li preuzeo odgovornost za poraz na referendumu rekao je ''kako nijedna kampanja nije savršena te da su počinjene pogreške njegove''.

>> 'Izbjegli smo put u nepoznato, zadržali stabilnost i to je najvažnije'

Komentara 35

AJ
ajmo
17:55 19.09.2014.

Žao mi je Škota ovo im je bila možda jedina prilika da se riješe ovih stjenica . A sa druge strane svaka čast čovjeku naš Mile če otiči iz ureda premijera kad ga viljuškar izveze jer sam neče otiči. A A možda i ukinu izbore.

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
18:05 19.09.2014.

Eto, pravi covjek. A ne ovi zgubidani kod nas.

L0
luena 01
18:07 19.09.2014.

Ovaj je podnio ostavku nas radi na mjenjanju ustava o referndumu.... Vidis ti razlike u demokraciji kod njih i kod nas....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije