Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD:

Sjevernokorejski 'satelit' ne odašilje nikakve signale

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.02.2016.
u 10:10

JSPOC objavio je na javnoj internetskoj stranici Space-Track.org kako u orbiti prati dva predmeta.

Iako je Sjeverna Koreja jučer ustvrdilada je uspješno postavila u orbitu satelit raketom dugog dometa američki združeni operativni centar za svemir (JSPOC) pri Američkom strateškom zapovjedništvu objavio je kako su u orbiti "dva predmeta" no da je nejasno odašilje li ijedan signale.

Sjeverna Koreja je objavila kako je lansirala Kvangmjongsong 4 satelit u devet ujutro po lokalnom vremenu. JSPOC objavio je na javnoj internetskoj stranici Space-Track.org kako u orbiti prati dva predmeta.

Prema inženjeru Johnu Schillingu, stručnjaku za svemirsku i raketnu tehnologiju, lansiranje je slično onom iz prosinca 2012. kada je Sjeverna Koreja lansirala 'satelit' koji obiđe Zemlju svakih 95 minuta no nikad nije zabilježen signal s nakupine od 100 kilograma tamnog metala za koji Sjeverna Koreja tvrdi da je opremljen kamerama koje šalju sliku natrag na Zemlju.

Prema američkim stručnjacima za nekoliko dana moći će se utvrditi može li sjevernokorejski satelit stabilizirati kretanje orbitom i komunicirati sa Zemljom. Svjetske sile i Vijeće sigurnosti UN-a u nedjelju su snažno osudili sjevernokorejsko lansiranje rakete dalekog dometa, naglasivši da se radi o kršenju UN-ovih rezolucija. 

>>Šok taktika Sjeverne Koreje: Tek što su lansirali raketu koja je uzbunila cijeli svijet, najavili i peti nuklearni test

>>Sjeverna Koreja možda je testirala komponente hidrogenske bombe

Komentara 10

Avatar mason
mason
18:28 08.02.2016.

Propade test,stonine tona rize i zita baceno u vodu sad ce mu jos 75000 ljudi umrijeti od gladi

DU
Deleted user
15:33 08.02.2016.

pa u "satelit" su samo mo.roni vjerovali. oni testirali balisticku raketu i umjesto satelita stavili "cigle" iste tezine ko sto bi bila atomska bomba I testirali nosivost I domet.

ZI
zimerman
18:46 08.02.2016.

Sijevernoj Korei je bolje da nahrani ljude I da pusti iz logora nevine gradjane koji su zrtve komunistickog sistema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije