Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tonuo od srijede

Sjevernokorejsko plovilo doživjelo brodolom: Japan spasio 26 članova posade

Sjevernokorejski brod
Foto: Reuters
1/2
12.01.2017.
u 09:45

Chong Gen prevozio je rižu iz sjevernokorejske luke Nampo, na zapadnoj obali, prema Wonsanu

Japan je spasio 26 Sjevernokorejaca primoranih napustiti svoje plovilo koje je doživjelo brodolom u Istočnokineskom moru, objavila je u četvrtak obalna straža. Upozorena pozivom u pomoć, japanska ophodnja krenula je u spašavanje posade Chong Gen, sklonjene u čamcima za spašavanje.

"Spasili smo sve članove posade i nitko nije ozlijeđen", kazao je glasnogovornik dodajući da su u tijeku saslušanja kako bi se odredili uzroci nesreće.

Brod od 6558 tona počeo je tonuti u srijedu na oko 60 kilometara jugozapadno od otoka Fukue (prefektura Nagasaki), prije nego je konačno potonuo u četvrtak nešto prije zore 27 kilometara od obale.

Chong Gen prevozio je rižu iz sjevernokorejske luke Nampo, na zapadnoj obali, prema Wonsanu, na istoku, što pretpostavlja zaobilaženje korejskog poluotoka s južne strane.

Sudbina 26 Sjevernokorejaca, zdravih i živih, ostaje nepoznata s obzirom da Japan nema diplomatske odnose s Pjongjangom.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Honduras
Honduras
10:23 12.01.2017.

plovilo??? zašto se brod naziva plovilo??? ajme meni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije