Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za Južnu Koreju

Sjeverna Koreja osudila američkog državljanina na 10 godina prisilnog rada zbog špijuniranja

Sjeverna Koreja
Foto: Ilustracija: Reuters/Pixsell
1/2
29.04.2016.
u 07:26

Sjedinjene Države ranije su optužile Sjevernu Koreju da koristi svoje građane kao pijune u diplomatskoj igri.

Kim Dong-Chul, 62-godišnji je američki državljanin rođen u Južnoj Koreji, a uhićen je u listopadu prošle godine zbog špijuniranja.

Sjeverna Koreja osudila ga je na 10 godina prisilnog rada nakon što je u Pjongjangu priznao da je špijunirao za Južnu Koreju, javlja BBC. 

Sjedinjene Države ranije su optužile Sjevernu Koreju da koristi svoje građane kao pijune u diplomatskoj igri.

Podsjetimo, u ožujku je američki student Otto Frederick Warmbier osuđen na 15 godina zbog krađe propagandnog znaka i "zločina protiv države".

>>Sjeverna Koreja lansirala podmornički projektil

Komentara 15

Avatar nekakav
nekakav
09:30 29.04.2016.

a amerikanci na temelju sumnje čovjeka drže u tamnici više od 10 godina, bez prava na odvjetnika, posjete obitelji... kakva je razlika između sjeverne koreje i usa? ima li je uopće? ideologija im je zajednička. zatupljivanje masa. proizvodnjom vanjskih neprijateljatelja skreće se pažnja javnosti sa domaćih problema. novim neprijateljima pojačava se militarizacija društva. 'njihova' zemlja, oni, su najbolji, najjači, najpametniji, na svijetu. 1933.-e je jedan čovjek isto tako govorio, kasnije radio i napravio. i taj njegov narod je propatio radi njega. a njegove ideje amerikanci uzeli i pojačali. hitler je to bio. ovaj iz s koreje je krelac, nije on opasnost nikome. da ga ameri prestanu provocirati, raspao bi se nakon 5 godina.

DH
dalibor.hren
15:12 29.04.2016.

Što je tražio u Sjevernoj Koreji?

MX
Mister X
09:17 29.04.2016.

Slobodni Sjevernokorejski sud je osudio jednog južnokorejskog špijuna na 10 godina zatvora zbog špijunske dijelatnosti... Tako bi se moglo izvijestiti da se ne mora drugaćije """demokratski izvještavati""" Pa kada čitam ovo naše izvješće "slobodno demokratsko "izgleda mi kao da je da je neki diktator naredio da se mora pisati kao da smo u Koreji ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije