Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO JE REKLAMA'

Sjeverna Koreja odbila Trumpov prijedlog da se sastane s Kimom

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.05.2016.
u 00:15

Trump je rekao da je voljan razgovarati sa sjevernokorejskim čelnikom kako bi pokušao zaustaviti nuklearni program Pjongjanga

Prijedlog američkog republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa da se sastane sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom je neka vrsta "propagande ili reklame" u izbornoj utrci, izjavio je u ponedjeljak jedan visoki dužnosnik Sjeverne Koreje.

Trump je rekao u intervjuu za Reuters u New Yorku prošli tjedan da je voljan razgovarati sa sjevernokorejskim čelnikom kako bi pokušao zaustaviti nuklearni program Pjongjanga, predloživši time veliki zaokret američke politike prema toj izoliranoj zemlji.

"Moj vrhovni vođa donijet će odluku o tome hoće li se sastati ili ne, ali ja mislim da je njegova (Trumpova) ideja besmislica", rekao je So Se Pyong, sjevernokorejski veleposlanik pri UN-u u Ženevi.

"To je zbog predsjedničkih izbora, neka vrsta propagande ili reklame", dodao je. 

Sjeverna Koreja provela je četvrti nuklearni pokus u siječnju i lansirala raketu dalekog dometa u veljači, zbog čega su joj nametnute još oštrije međunarodne sankcije.

So je ponovio da je njegova zemlja spremna vratiti se na šestostrane pregovore o nuklearnom programu i također je rekao da "kao odgovorna nuklearna država" Sjeverna Koreja neće nikada prva upotrijebiti nuklearno oružje. 

>> Sjeverna Koreja neće koristiti nuklearno oružje, ako joj ne zaprijete

>> Sjeverna Koreja pritvorila dopisnika BBC-ja, vlastima se nisu sviđali njegovi izvještaji

Komentara 7

DU
Deleted user
02:01 24.05.2016.

Trump bi vjerojatno više postigao sa pragovorima nego ijedan drugi političar ako ništa drugo strpali bi ga u zatvor i onda bi potpisali sporazum o razoružanju. Ali ako dođe na vlast Killary ona će mudro izbjeći S. Koreju sa usputnimm snažnim osuđivanjima. Kao i njen prethodnik Buš koji je rađe napao seljake u Afganistanu jer oni nemaju vojsku da im uzvrati onom žestinom koju su osjetili Amerikanci kada su bježali pred Sjevernokorejskom vojskom arlaukajući nemojte pucati.

DU
Deleted user
00:37 24.05.2016.

Trump,F OFF

Avatar Dalmatinka
Dalmatinka
13:20 24.05.2016.

Trump je ipak za neke promjene, a Hillary je za status quo, najvjerojatnije bi bila puno agresivnija i od Obame

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije