Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukidanje opsade

Sirijski pobunjenici prepuštaju režimu 'prijestolnicu revolucije'

Sirija
Reuters/PIXSELL
01.12.2015.
u 22:46

Pobunjenici će se od subote morati evakuirati iz posljednje četvrti koju kontroliraju u Homsu u skladu sa sporazumom koji je zaključen s režimom

Pobunjenici će se od subote morati evakuirati iz posljednje četvrti koju kontroliraju u Homsu u skladu sa sporazumom koji je zaključen s režimom, navela je lokalna vlada. 

Taj sporazum treba omogućiti završetak bombardiranja i ukidanje opsade snaga sirijskog režima u četvrti Waer. - Svi pobunjenici će za dva mjeseca napustiti Waer u evakuaciji koja počinje u subotu - rekao je guverner Talal Barazi. Neke obitelji pobunjenika će također izaći iz grada, dodao je.

Waer je posljednja četvrt koju drže pobunjenici u Homsu koji je početkom pobune nazvan "prijestolnicom revolucije". Barazi se sastao s predstavnicima svih pobunjeničkih pokreta u Waeru među kojima i s Frontom Al Nusra, sirijskim ogrankom al-Kaide.

U četvrti Waer sada živi oko 75.000 osoba dok je početkom sukoba u Siriji u ožujku 2011. tu živjelo 30.000 ljudi. U svibnju 2014. Homs je osvojila vojska nakon dvogodišnje opsade, bombardiranja i sukoba koji su uništili povijesni dio. Pobunjenici su napustili grad, ali je četvrt na periferiji ostala pod opsadom postrojbi režima i redovito je bombardirana.

>>NATO šalje Turskoj avione i projektile za čuvanje granica sa Sirijom

>>Netanyahu priznao: Izrael poduzima vojne operacije u Siriji

Komentara 19

LD
lopov drpiga
23:21 01.12.2015.

Ljudožder Asad potjerao Alkaidu iz Homsa. Krši njihovo demokratsko pravo na uspostavu šerijata... :)))

Avatar Idler 3
Idler 3
23:16 01.12.2015.

Super sam se sad namećeju i neka nezgodna pitanja. Jel bu sad naša ministarka inostranih opet priznala Assada il ne? Jel buju ovi iz sirijske al-Qaide prek HR u Europu il buju morti ostali zimovat pri nam?

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
06:59 02.12.2015.

Jupiiiii, eto nama vehabijskih "demokratizatora" u Europi za koji dan, tjedan....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije