Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračni napadi

Sirijska vojska uz rusku pomoć zauzela strateško mjesto na jugoistoku Hame

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
10.10.2015.
u 18:34

To područje je strateški važno vladinim snagama jer ih približava gradu Khan Sheikounu, glavnom uporištu Nusra Fronte povezane sa Al Qaidom.

Sirijska državna TV objavila je kako su sirijska vojska i borci Hezbollaha uz potporu ruskih zračnih udara zauzele selo Atshan na jugoistoku Hame.

To područje je strateški važno vladinim snagama jer ih približava gradu Khan Sheikounu, glavnom uporištu Nusra Fronte povezane sa Al Qaidom.

Khan Sheikhoun se nalazi na glavnoj prometnici koja povezuje glavni grad Damask sa sjevernom pokrajinom Aleppo.U tim borbama, prema tvrdnji dopisnika sirijske državne TV u zasjedi je ubijeno više od 150 terorista među kojima i 50-tak spremnih za izvođenje samoubilačkih napada.

Isto tako, sirijska vojska uz pomoć Hezbollaha nastavila je napredovanje u ravnici Gaab gdje su zauzeli selo Achan. Sirijska vojska u napadu koristi i najsuvremenije jurišne helikoptere MI-24.

U međuvremenu, sirijska je vojska u provinciji Latakija povratila Kfar Delbe. S druge strane, u provinciji Aleppo, pripadnici terorističke organizacije Islamske države, nakon žestoke borba sa drugim opozicijskim frakcijama zauzeli su nekoliko sela istočno od grada Aleppa.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je kako su ruski zrakoplovi izveli 65 misija i pogodili 55 ciljeva u posljednja 24 sata.

>>Arapski mediji: Rusija bi mogla u Siriji polomiti zube

>>Rusi u 24 sata uništili 29 kampova ISIL-a i nekoliko skladišta s oružjem

Komentara 41

Avatar pula125
pula125
09:19 11.10.2015.

Putin i Rusi će ovu bitku dobiti a sotona USA i njene sluge polako ali sigurno odlaze u povijest. Kao Hrvatu zao mi je naše sluganske uloge. Ipak je Tito bio najveći !

JA
jasaniglasan
21:31 10.10.2015.

plasim se da ce se rusija razbiti sada na stotinu malih drzavica,da ce izgubiti aneksirani krim i osetije.te na drugih stotinu jedne male drzavice.od rusije postane samo kusija

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
23:52 10.10.2015.

Molim provjerite da li se grad na hrvatskome jeziku zove Alep ili Allepo. Mislim da se odavno zove Alep a ne Aleppo, kao što se Damask ne zove Damascus. Hrvatske veze s tim gradovima starije su od današnje dominacije engleskog nazivlja tamo gdje postoje već uobičajeni hrvatski nazivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije