Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zračni napadi

Pogledajte kako su ruske snage razorile položaje ISIL-a u Siriji

Foto: Youtube Screenshot
1/3
23.11.2015.
u 15:53

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je da su sirijske snage zauzele naselja Mahin i Havarin

Sirijske vladine snage zauzele su danas uz potporu ruskih zračnih napada dva strateška naselja od Islamske države, objavili su državni mediji i Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je da su sirijske snage zauzele naselja Mahin i Havarin u predgrađu većinski kršćanskog grada Al Karjataina, u blizini Palmire. Sirijski državni mediji to su potvrdili.

Mahin se nalazi 20 kilometara od glavne ceste koja povezuje Damask sa sjevernim gradovima, uključujući Homs.

Islamska država zauzela je 2. studenoga Mahin, tri mjeseca nakon Al Karjataina, koji se nalazi usred trokuta koji čine Homs, Palmira i Damask.

Ministarstvo obrane Rusije objavilo je snimke napada na ciljeve Islamske države u Siriji. Zapovjedništvo ISIL-a i skladište oružja u pokrajini Idlib pogođena su s dva navođena projektila.

>> 'Glavni podupiratelji ISIL-a su Turska, Saudijska Arabija i Katar!'

>> Rusija: Apsolutno ne inzistiramo da Assad mora ostati

Komentara 22

Avatar nekakav
nekakav
16:10 23.11.2015.

nisu ih odbacili do palmire. ako se prati te vijesti što ih londonski opservatorij objavljuje, ispada da sirijska vojska u dva tjedna izgubi ono što u mjesec pridobije. na terenu je situacija totalno drugačije. sirijska vojska polako napreduje na svimvim frontovima. polako istiskuju isil i ostale pobunjenike. nije lako osloboditi i očistiti grad. oni koji očekuju u tri tjedna da će se osloboditi sve što je isil u 4 godine zauzimao nemaju pojma o urbanim sredinama i vođenju akcija. ali gledajući što su sve rusi dali sirijcima, za očekivati je da će kroz koji mjesec biti formirana jedna jako kompaktna cjelina teritorija, koju će lako braniti i to će biti jezgra države. ono što sad predstoji, a to se vidi prema vrstama ciljeva koje rusi ruše, jest uništavanje financija isila, kroz trgovinu naftom. kad uskoro, a bude, pala elektrana u alepu, isil će biti razbijen na par sektora, gdje će ih svi tući. ne zaboravite da asad čisti teren gdje je najjači. a drugo neka drugi čiste. narod ionak voli asada. nego, zašto asad ne traži odlazak s vlasti obame, hollandea, camerona? ima daleko jače aregumente, jer financiraju sukobe u njegovoj zemlji. to znači da su te zemlje terorističke?

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
16:19 23.11.2015.

to putine samo rokaj...sada raznim rokfelerima sline cure sto im rasturas poslovnog partnera sa najjeftinijom naftom...

MN
matija njavro
16:57 23.11.2015.

carpet bomb sijte! Može i napalm!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije