Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAMANJE ISLAMSKE DRŽAVE

Sirijska vojska se približila teritoriju pobunjenika koje podupire Turska

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
22.01.2017.
u 15:57

Prema posljednjim informacijama, sirijska vojska je je zauzela sela Sora, Moran, Surja al-Saghira i Sirja al-Kabira

Sirijska vojska i njezini saveznici u nedjelju su potisnuli borce Islamske države (IS) iz nekoliko sela istočno od Alepa, približivši se području pod kontrolom pobunjenika koji uživaju potporu Turske, prenosi Reuters pozivajući se na medijski izvor u Hezbollahu.

Glavni sukobi u Siriji odvijaju se između snaga predsjednika Bašara al-Assada koje podupire Iran, Rusija i šijitske milicije, uključujući libanonski Hezbollah, i pobunjeničkih skupina koje uživaju potporu Turske, zaljevskih monarhija i SAD-a.

Prema posljednjim informacijama, sirijska vojska je je zauzela sela Sora, Moran, Surja al-Saghira i Sirja al-Kabira, smještena na oko 16 kilometara jugozapadno od al-Baba i isto toliko istočno od Alepa.

Pobunjenici koje podupire Turska pokušavaju zauzeti al-Bab koji je i dalje u rukama IS-a.

Iako Turska  snažno podupire pobunjenike suprotstavljene Asadu, njezin ulazak prošlo ljeto u Siriju imao je za cilj odbaciti IS sa svoje granice i onemogućiti kurdske borce u spajanju dvaju enklava koje kontroliraju uzduž turske granice.

Komentara 1

PE
PepeCoco
16:27 22.01.2017.

milicija!! bravo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije