Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

Nakon Raqqe u ruke ISIL-a pao i grad Idlib

isil
Foto: Reuters/PIXSELL
28.03.2015.
u 17:54

U sirijskom građanskom ratu koji je počeo prije četiri godine, dosad je ubijen preko 200.000 ljudi, a izbjeglo je 11 milijuna

Islamistički militanti (ISIL) zauzeli su grad Idlib na sjevero-zapadu zemlje, piše BBC. Sirijski promatrači za ljudska prava tvrde da su snage Ahrar al Sham, Jund al-Aqsa i Fronta Nusra u subotu zauzele grad. Borbe su trajale mjesecima, a Idlib je pao nakon inteziviranih sukoba u posljednja četiri dana. Sirijska vlada o padu Idliba još nije dala službenu obavijest.

Idlib je tek drugi provincijski grad koji je pao u ruke pobunjenika nakon što je ISIL zauzeo grad Raqqu. Populacija se procjenjuje na 100.000 ljudi, a ako je informacija točna, bit će to snažan udarac za vladu predsjednika Bashar al-Assada.

U sirijskom građanskom ratu koji je počeo prije četiri godine, dosad je ubijen preko 200.000 ljudi, a izbjeglo je 11 milijuna.

>> Assad: Otvoren sam za dijalog sa SAD-om, ali ne smije biti 'pritiska na suverenitet' Sirije

Komentara 12

BA
babanko
21:49 28.03.2015.

ISIL je stvorila SAD da bi imala sve ektremiste na jednom području. tamo se trenutno skupljaju ekstremisti iz cijelog svijeta....da zapad zeli unisiti ISIL ja mislim da bi mogu za par dana barem 95% njih sravniti sa zemljom..

HR
hromcan
21:26 28.03.2015.

Što se čudite pa ISIL su stvorile Amerika i Europa jer da su ostali Sadam u iraku i Gadafi u Libiji ISIL-a nebi bilo te da ostavite Asada na miru tj.pomozite mu.

Avatar jwayne
jwayne
11:22 29.03.2015.

A zapadu i amerima nije bio dobar al-Assad ... i onda odlučiše napraviti ISIL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije