Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wang Sicong

Sin najbogatijeg Kineza: Uzaludno je opirati se sistemu, država određuje što je 'mainstream'

Kinez
Foto: Youtube Screenshot
1/2
29.08.2015.
u 09:31

Država odlučuje što je 'mainstream' i tome se morate prilagoditi, kaže Wang Sicong

Wang Sicong (27), sin Wang Jianlina, najbogatijeg Kineza i osnivača carstva nekretnina Dalian Wanda u intervjuu za BBC izjavio je kako svi oni koji žele izbjeći kineski politički sistem čine pogrešku.

 - Pripadnici moje generacije koji se opiru sistemu čine samoubojstvo. Vaši roditelji bi vas ubili, nema uspjeha bez sistema, izjavio je Wang Sicong.

Za mlade Kineze živjeti u sistemu ne znači samo odanost Komunističkoj partiji Kine, već podrazumijeva i žestoku konkurenciju kako bi se mogli upisati u vrhunske škole, piše Business Insider.

 - Država odlučuje što je 'mainstream' i tome se morate prilagoditi. Ako se vaši ideali ne uklapaju u viziju države, onda ste u krivu, kazao je mladić čiji otac upravlja biznisom čija se vrijednost procijenuje na 31,5 milijarde dolara.

Cijeli intervju pogledajte u videu.

>> Tristo najvećih europskih tvrtki zbog Kine izgubilo 250 milijardi eura

Komentara 6

SJ
Sve je uzalud
10:01 29.08.2015.

...........a šta si ti mislio prodat državu za 3 dolara da u džep staviš 30...............nečeš "Raz......e" rekao ni ti Mamić............................

CI
cicibela
13:23 29.08.2015.

Kod nas država ne određuje što je mainstream jer je u vazalskom odnosu prema Nad-državi i globalnoj bankarskoj mafiji. Tako da se naša država ne gnjavi sa nekakvom strategijom, nego samo prima i izvršava diktate.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:24 29.08.2015.

I sad bi ja trebao plakati što neki tajkun ne može jahati kako želi. Kina se razvila onoga trenutka kad je počela plaćati više za dodatni rat. Dakako, ćaća od ovoga je ugrabio i previše, ali ipak stotine milijuna radnika su poboljšali svoj status.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije