Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRŠENJE PROPISA?

Silovit udar: Najmanje 19 mrtvih u padu ruskog helikoptera u Sibiru

Sibir
Foto: Pixabay
1/3
22.10.2016.
u 09:17

Spasioci su raspoređeni na licu mjesta te su iz olupine uspjeli izvući tri preživjele osobe koje su hospitalizirane

 Najmanje 19 osoba smrtno je stradalo kad se helikopter srušio na sjeverozapadu Sibira u noći s petka na subotu, objavili su istražitelji zaduženi za slučaj.

Helikopter Mi-8 s 22 putnika srušio se u petak kasno nedaleko od grada Novog Urengoja, a "19 osoba je smrtno stradalo od brojnih ozljeda na licu mjesta, po prvim informacijama", piše u priopćenju Istražnog odbora Ruske Federacije.

Helikopter je letio iz sibirske regije Krasnojarsk u grad Urengoj, u području Jamalo-Nenecki, kad je pao u petak, po istražiteljma.

Regionalni ogranak ministarstva za izvanredna stanja objavio je kako je obaviješten o silovitom slijetanju helikoptera u petak, oko 80 kilometara od Novog Urengoja, ne spominjući žrtve u prvo vrijeme.

Spasioci su raspoređeni na licu mjesta te su iz olupine uspjeli izvući tri preživjele osobe koje su hospitalizirane u Novom Urengoju.

Istražni odbor objavio je da je nesreću moglo prouzročiti kršenje propisa sigurnosti u letu, mehanički problem ili teški meteorološki uvjeti.

>> Čudo u Sibiru: Dječak (3) preživio tri dana u šumi punoj medvjeda i vukova

Ključne riječi

Komentara 2

MA
marsovac
15:57 22.10.2016.

krsenje propisa sigurnosti,..........ne nikako, tako nesto se moze samo na zapadu,EU, USA...itd dogoditi,.........majcica rusija nikako, ...sve po propisu.

AA
aabbcc
16:53 22.10.2016.

za kršenje propisa sigurnosti bi opet isto i prezivjeli prosli u sibiru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije