Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Azijska turneja

Obama u Japanu jeo sushi za 1500 kuna i igrao nogomet s robotima

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
24.04.2014.
u 10:39

Peking neće posjetiti, no pretpostavlja se kako će odnosi s Kinom dominirati na sastancima s regionalnim vođama

Predsjednik SAD-a Barack Obama još je jednom podržao Japan u sporu oko Senkaku otoka s Kinom, javlja BBC. Obama, koji se trenutačno nalazi na azijskoj turneji, sastao se s japanskim premijerom Shinzoom Abeom. Obama je potvrdio kako otoci potpadaju pod sigurnosni ugovor prema kojem se SAD obvezuje djelovati ako se Japan nađe pod napadom.

Dvoje vođa razgovarali su i o trgovinskom sporazumu sa Sjevernom Korejom. Predsjednik SAD-a u Japan je stigao u srijedu, a posjetit će i Južnu Koreju, Maleziju i Filipine.

Peking neće posjetiti, no pretpostavlja se kako će odnosi s Kinom dominirati na sastancima s regionalnim vođama.

Tijekom posjeta Japanu dvoje vođa večerali su u minijaturnom restoranu na stanici podzemne željeznice, u koji stane samo deset ljudi. Obrok su platili 1500 kuna, a Obama je oduševljen sushijem, piše Daily Mail.

Tijekom posjeta Nacionalnom muzeju znanosti i inovacija, Obama je zaigrao nogomet s robotom Asimom.

>> Kriza u braku? Michelle odbila putovati s Barackom u posjet Japanu

Ključne riječi

Komentara 7

ZO
zombi101
10:23 24.04.2014.

A trebali su jesti parizer ili tirolsku,bravo za novinara

Avatar lustrismus
lustrismus
10:48 24.04.2014.

ko je pobedio u fudbalu?

HA
hajduk1966
09:33 24.04.2014.

Vise pojede nas ministar na veceri sa kompletnom svitom,cak i specijalci koji cuvaju njih i njihove tjelohranitelje uzivaju u jastozima ili pecenju ,u odnosu na Obamu probaj gos.Davor izvuci racun od makar jedne vecere nekog naseg politicara pa ces vidjeti kako se vrti u glavi do cifre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije