Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obama ugrožen?

Sigurnosni propust: 'Nepozvani gost' preskočio ogradu Bijele kuće

Bijela kuća,uljez
Foto: Youtube Screenshot
1/2
23.10.2014.
u 07:47

Novi incident dogodio se pet tjedana nakon što je Omar Gonzales (42) također preskočio ogradu Bijele kuće te, oboružan nožem, provalio u Istočnu sobu predsjedničke rezidencije

Još jedan sigurnosni propust jučer je privremeno zatvorio rezidenciju američkog predsjednika Baracka Obame u Washingtonu. Ovoga puta uljez je u 19.16 sati preskočio ogradu i pokušao ući u Bijelu kuću, piše Guardian. Uhvatili su ga tajni agenti sa psima na travnjaku sjeverne strane imanja i potom ga zatvorili.

Novi incident dogodio se pet tjedana nakon što je 19. rujna Omar Gonzales (42) također preskočio ogradu Bijele kuće te, oboružan nožem, provalio u Istočnu sobu predsjedničke rezidencije. Zbog tog je propusta ravnateljica sigurnosnih službi Julia Pierson podnijela ostavku.

Nakon jučerašnjeg privođenja novog prijestupnika, Ministarstvo domovinske sigurnosti priopćilo je njegov identitet. Riječ je o 23-godišnjem muškarcu iz Marylanda. Njegovo ime je Dominic Adesanya i protiv njega je podignuta optužnica. Iako nije nosio oružje, odupirao se uhićenju u kojem su ozlijeđena dva policijska psa. Njima je pružena veterinarska pomoć.

>>Dramatičan Obamin govor HTV tretira kao kad se okote pande

>>Evakuirana Bijela kuća, uljez preskočio ogradu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije