Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Peres 'kriminalac' za Hamas, palestinska samouprava šuti

Shimon Peres
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.09.2016.
u 12:25

Ruski predsjednik Vladimir Putin odao je počast u utorak Shimonu Peresu za njegovu "hrabrost i osjećaj za domovinu"

Glasnogovornik Hamasa pozdravio je u srijedu smrt nekadašnjeg izraelskog predsjednika Shimona Peresa, dok palestinska samouprava, međunarodno priznata, šuti.

Iz Pojasa Gaze, glasnogovornik islamističkog Hamasa koji kontrolira enklavu kazao je da je "palestinski narod sretan zbog smrti kriminalca". "Shimon Peres bio je jedan od posljednjih izraelskih utemeljitelja okupacije, njegova smrt znači kraj jednog razdoblja u povijesti izraelske okupacije", kazao je Sami Abu Zuhri.

Čelnici palestinske samouprave uspostavljene u Ramallahu na okupiranoj Zapadnoj obali, nastaloj sporazumima iz Osla čiji je jedan od glavnih tvoraca Peres, šutjeli su polovicom dana usprkos opetovanim upitima.

Palestinska službena agencija Wafa zadovoljila se objavom vijesti o njegovoj smrti bez dodatnih komentara. Navela je glavne događaje iz života izraelskog čelnika do čije smrti dolazi na 16. obljetnicu izbijanja druge Intifade, palestinske pobune od 2000.-2005.

Ruski predsjednik Vladimir Putin odao je počast u utorak Shimonu Peresu za njegovu "hrabrost i osjećaj za domovinu".

"U brojnim sam navratima imao prigodu razgovarati s tim krasnim čovjekom. Svaki put divio sam se njegovoj hrabrosti, osjećaju za domovinu, mudrosti i dugoročnoj viziji", kazao je Putin kojega citira priopćenje iz Kremlja.

Putin je pozdravio "osobni doprinos Shimona Peresa naporima da se dođe do mirnog rješenja na Bliskom istoku što je u odgovarajućoj mjeri znala prepoznati međunarodna zajednica".

>> U 93. godini umro bivši izraelski vođa Shimon Peres

Komentara 9

DU
dukidudoje
14:04 28.09.2016.

nobelovac za mi u zemlji koja je okupirana i u kojoj se vrsi apardheid,pored masovnih bombardiranja skola,bolnica i cak UN objekta, narano za dana bilo je samo 615 ubijene djece u bombardiranju terorista...pa ako to nije nobelovac sta moze biti drugo

DU
dukidudoje
14:06 28.09.2016.

nobelovac koji zivi tamo gdje zice, check point-ovi,i apardheid se vrsi vise od god, ovaj peres je slika demokratije i nobelizma u politickim kontraverznim odlukama

DU
dukidudoje
14:01 28.09.2016.

nobelovac peres sada je sam sa svojim djelima pred odgovorima u kojemu mu ni amerika a ni nobelova nagrada ne vrijede nista u pomoci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije