Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE SNAGE

Šest turskih tenkova ušlo na sirijski teritorij

turski tenkovi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.08.2016.
u 15:13

Nakon tri dana operacija, Tuska sada ima 50 tenkova i 380 vojnika u Siriji

Turska vojska poslala je danas nove tenkove na sirijski teritorij, u okviru vojne ofenzive koja je omogućila pobunjenicima koji imaju potporu Ankare da zauzmu grad Jarablos iz ruku džihadista Islamske države.

Do tih turskih poteza došlo je dan nakon što su Washington i Moskva - koji podupiru suprotne strane u Siriji - izvijestili o napretku prema prekidu vatre ali nisu objavili modalitete dogovora koji se još moraju definirati.

U subotu ujutro, šest turskih tenkova ušlo je na sirijski teritorij, piše AFP pozivajući se na svog novinara koji se nalazi u mjestu Karkamisu na turskoj granici.

On kaže kako je čuo eksplozije što su vjerojatno pokušaji pobunjenika da deaktiviraju eksplozivne naprave koje su ostavili pripadnici IS-a u Jarablosu.

Provladina agencija Anadolija potvrdila je da pobunjenici uništavaju eksplozive, precizirajući da je 20 naprava neutralizirano samo u petak.

Turska je u srijedu pokrenula operaciju na sjeveru Sirije čiji je cilj istjerati IS iz tog područja i zaustaviti napredovanje kurdske milicije.

Nakon tri dana operacija, Tuska sada ima 50 tenkova i 380 vojnika u Siriji, piše list Hurriyet.

Na diplomatskom frontu SAD i Rusija objavili su u petak nakon maratonskih pregovora u Ženevi da su napredovali prema postizanju prekida vatre, ali američki državni tajnik i ruski šef diplomacije John Kerry i Sergej Lavrov nisu govorili o detaljima.

Moskva i Washington imaju Islamsku državu kao zajedničkog neprijatelja ali Rusija politički i vojno podupire režim u Damasku, dok SAD podupire sirijsku oporbu koja traži Asadov odlazak.

>> SAD-u i Rusiji sada je primarno uništiti ISIL

Komentara 6

DU
Deleted user
19:14 27.08.2016.

Da po internetu već možemo vidjeti filomove u stilu Holivudske propagadne kako se Turci " bore " protiv IS-a.

Avatar Idler 3
Idler 3
00:09 28.08.2016.

Čudno, a taj grad je baš na cesti za Manbij....a nekim čudom Kurdi su odmah prek rijeke....a ISIL je nekim čudom razbijen baš na tom prostoru....fakat čudo do čuda. Jel vam konačno svima jasno kak Tukre ISIL brine kolko i lanjski snjeg, brinu ih kurdske snage kaj oslobađaju prostor uz njihvu granicu !!!

JA
jasno
17:35 27.08.2016.

bla bla bla....pisite istinu, da se muslimanima zeli oteti nafta,i zemlja,a ratuje se protiv njih zbog toga sto su jedini koji se suprotstavljaju tome...a ne zbog demokratije, inace bi ratovali protiv izraela..ali doci ce dan kada ce mnogi to sazaliti,ali bice kasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije