Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beogradski mediji

Šešelj je govorio Gotovini i Markaču da će biti oslobođeni

Vojislav Šešelj
Reuters/PIXSELL
28.11.2014.
u 10:45

Bio sam uvjeren da će ih pustiti, jer da ih nisu oslobodili, postojala je mogućnost da Gotovina progovori o ulozi Amerikanaca u hrvatskoj agresiji nazvanoj Oluja - mudruje Šešelj

U četvrtom nastavku svojih "uspomena" iz Haaga što izlaze u beogradskim Vestima, haaški optuženik i vjerojatni bjegunac, Vojislav Šešelj govori o susretima s Mladenom Naletelićem Tutom i Antom Gotovinom. S Tutom je bio u istom krilu pritvorske jedinice i držio se s njim.

- Duhovit je čovjek, nije naročito obrazovan, ali je vidio svijeta - kaže za Tutu Šešelj dodajući kako je Gotovoni i Markaču "prvi otkrio da će uprkos drakonskim kaznama izrečenim u prvostupanjskim presudama, u žalbenom postupku biti oslobođeni".

-  Čitao sam u medijima da su svi bili zapanjeni oslobađajućim presudama, ali mene one nisu iznenadile. U nekoliko navrata sam hrvatskim generalima, a mahom sam ih susretao ako bi nam se poklopile posjete obitelji, bez ustezanja rekao kako se nemaju što brinuti. Rekao sam i Gotovini i Markaču:

"Lako je vama, ovaj Tribunal je Vaš! Bit ćete pušteni kući. Vi ste ovdje slučajno, samo da se napravi mala ravnoteža u odnosu na Srbe, samo privremeno..."Bio sam uvjeren da će ih pustiti, jer da ih nisu oslobodili, postojala je mogućnost da Gotovina progovori o ulozi Amerikanaca u hrvatskoj agresiji nazvanoj Oluja - mudruje Šešelj.

>> 'Šešelj je ratni zločinac. Zlu i mržnji ne treba davati prostora'

Komentara 70

OR
Orlando..
10:58 28.11.2014.

Ništa on ne " mudruje", kaže samo kako je, istinu , a što se nekom ne svidja ta istina, to je druga stvar.

Avatar fircik
fircik
10:54 28.11.2014.

Apsoltno točno.

MX
Mister X
12:27 28.11.2014.

Pametan pošten iskren Šešelj je govorio Gotovini i Markaču da će biti oslobođeni što je potom i sud morao da odradi čita sve od reda ko bukvar ! Znao je da če svojom šalom govorkanjem izluditi malo cjeli hrvatski narodarod skupa sa cjelim vrhom koji ga besprjekorno redovito prate slušaju i dive mu se !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije