Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza u Ukrajini

Separatisti oteli ukrajinsku novinarku, svezali joj oči i optužili za 'ratni zločin'

Foto: Youtube Screenshot
1/7
21.04.2014.
u 16:02

Svi pokušaji izolacije Rusije će propasti, kazao je Lavrov komentirajući krizu na istoku Ukrajine

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov održao je konferenciju za medije na kojoj je izjavio kako SAD treba preuzeti odgovornost za postupke onih koje su postavili na vlast u  Ukrajini, umjesto da postavljaju ultimatume Moskvi, javlja RT.

 - Svi pokušaji izolacije Rusije će propasti, kazao je Lavrov komentirajući krizu na istoku Ukrajine. Lavrov je istaknuo i kako kijevske vlasti ne žele ili ne mogu kontrolirati ekstremiste koji su preuzeli kontrolu nad stanjem u zemlji.

 - Zašto toliko dugo ignoriraju potrebu za ustavnim promjenama? Nisu učinili ništa kako bi riješili duboku krizu u zemlji rekao je Lavrov.

Optužio je Ukrajinu za kršenje sporazuma iz Ženeve koji bi trebao spriječiti nastavak sukoba s Rusijom.

 - Poduzeli su korake, prije svega oni koji su prigrabili vlast u Kijevu, kojima ne samo da ne ispunjavaju, nego grubo krše sporazum iz Ženeve, rekao je Lavrov.

Kazao je kako je jučerašnji sukob kod ukrajinskog grada Slavjanska, koji kontroliraju proruski separatisti, bio zločin koji pokazuje da Kijev ne želi kontrolirati "ekstremiste".

Proruski separitisti u istočnoj Ukrajini oteli su ukrajinsku novinarku Irmu Krat (29) i optužili je za 'ratni zločin' tijekom prosvjeda na Majdanu u kojima je svrgnut proruski predsjednik, javlja The Moscow Times. Oleg Veremienko, odvjetnik internetske televizije na kojoj radi Krat tvrdi da je zatočen i slobodni novinar Sergej Lefter (22)

Lokalni mediji javljaju kako su Militanti u Slovjanskom zarobili još troje stranih novinara.

Podsjetimo, pet osoba ubijeno je u istočnoj Ukrajini kada su naoružani napadači jučer napali kontrolnu točku koju su držali proruski separatisti.

>> Puhovski: Putin je u pravu. NATO nema smisla bez Varšavskog pakta

Komentara 65

NE
Nepobjedivi
12:24 21.04.2014.

Svi detalji sljedeće runde još nisu poznati, ali je opća slika već skicirana. Amerika je počela novi hladni rat u kojem će pokušati uništiti Rusiju "mekom silom", prije svega ekonomskim oružjem, što je jučer otkrio New York Times, a Rusijaa se priprema za obranu okretanjem prema tržištima Azije, uvođenjem prodaje nafte i plina za rublje umjesto dolare i osnivanjem burze za tgrovanje naftom i plinom u rubljama u St. Petersburgu. Zapad je moćniji nego ikada, a Rusiji sada leđa čuva Kina pa je teško prognozirati ishod.

KI
Kissinger
12:03 21.04.2014.

alfa - mužjaku,to je naš američki specijalitet.od koreje-vijetnama-južne i srednje amerike-zemalja "magreba"(sad libijskim plemenima otimamo tankere i naftu),iraka,afganistana.toliko smo ih zaposlili u međusobnom ubijanju(200 dnevno) na nas amere i zaboravili.naši momci su nešto zaribali u ukrajini,savjetujem našim kaubojima da se hitno povuku,to zlo(zemlja)ne odgovara našim đubretarima.

NE
Nepobjedivi
12:12 21.04.2014.

Naravno da unitaristi u Kijevu neće razoružati radikale, kao što ni federalisti u istočnoj Ukrajini neće osloboditi zauzete zgrade. Ženevski dogovor je samo timeout u kojem će Zapad i Rusija razmisliti o svojim sljedećim potezima u situaciji kad je Zapad napokon ostvario stoljetni san Paula Rohrbacha i njegovih pristalica i nasljednika o "razdvajanju Ukrajinske Rusije i Moskovske Rusije", a Rusija uspjela samo vratiti Krim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije