Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOKRATI GLASOVALI PROTIV

Senat potvrdio Trumpovog kandidata: CIA dobila novog ravnatelja

pompeo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
24.01.2017.
u 07:23

Trump je prije inauguracije žestoko napadao obavještajnu zajednicu.

 Američki Senat potvrdio je u ponedjeljak novim ravnateljem CIA-e republikanskog zastupnika Mikea Pompea, kojega je za tu dužnost predložio novi predsjednik SAD-a Donald Trump.

Reuters prenosi da je Pompeo potvrđen unatoč zabrinutosti nekih zakonodavaca da bi mogao proširiti nadzor ili dopustiti korištenje tzv. poboljšane tehnike ispitivanja koja se smatra mučenjem.

Na glasovanju je 67 senatora bilo "za", što je više nego dovoljno za Pompeovu potvrdu, a gotovo svi protivnici bili su demokrati.

Na početku saslušanja u Senatu republikanski član Zastupničkog doma i bivši vojni časnik Pompeo kazao je, za razliku od Trumpa koji želi poboljšanje odnosa s Moskvom, da se Rusija "agresivno nameće" invazijom i okupacijom Ukrajine, prijeteći Europi i "čineći gotovo ništa" da uništi Islamsku državu

Trump je prije inauguracije žestoko napadao obavještajnu zajednicu zbog zaključka da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio hakerske napade na demokratsku stranku kako bi time podržao Trumpov put prema Bijeloj kući. U subotu je, prema pisanju medija, riješio nesuglasice s CIA-om, otkrivši njezinim službenicima da im je čuvao leđa nakon što je kritizirao obavještajne agencije zbog istrage o ruskom hakiranju.

>> Moja ekipa ima najveći IQ od svih vlada u povijesti

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Ana33
11:24 24.01.2017.

" ...a gotovo svi protivnici bili su demokrati"! U HINI nemaju pojma o matematici! Stanje u glasovima između republikanaca i demoktata stoji "crno na bijelo": 52 naprama 48! Neznalice, nesposobnjakovići ili namjerni manipulatori!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije